KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA YARIŞIYOR

KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA YARIŞIYOR

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2021 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ilk yarışı bugün başladı. Bugün “Bahar Rallisi” adı altında yarışan ekipler, yarın “Batı Anadolu Rallisi”...

MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2021 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ilk yarışı bugün başladı. Bugün “Bahar Rallisi” adı altında yarışan ekipler, yarın “Batı Anadolu Rallisi” için direksiyona geçecek.

Yarışa Çiftlik Mahallesi’nden başlayan otomobiller ilçede heyecan yarattı. Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen 2021 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası’na, modelleri 1956-1991 aralğında olan 86 otomobil katıldı. Yarışmayı, Kulüp Başkanı Durgut Berberoğlu ile Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin verdi. 

YARIŞMAYA ÜNLÜ İSİMLER DE KATILDI

Yarışmanın bugün düzenlenen 155 km. lik Çiftlik- Ören- Çiftlik etabına aralarında ünlü iş insanları ve otomobil tutkunları Murat Ülker- Fatih Ülker, Uğur Işık, geçen yılın şampiyonu Elif Şakar- Murat Şakar katılırken yarışmanın en eski otomobili 1956 model Mercedes ile katılan Bursalı Mehmet Hüzmen ve Gökhan Onur, ilk sırada çıkış yaptı. Yarışmanın en genç yarışmacısı 21 yaşındaki And Sunman oldu. Sunman 1991 model Mazda ile start aldı.

3. ETAP İSTANBUL’DA CUMHURİYET BAYRAMINDA

İki yıl aradan sonra klasik otomobil rallisinin yeniden başladığını belirten Durgut Berberoğlu, “İki yıl aradan sonra yarışlarımıza Gökova’nın güzellikleri arasında başladık, yarışmada sağlık çalışanlarımızı da unutmadık onlar adına bir etap düzenlerken Devlet Hastanesi de yarışçılarımız, yaklaşık 10 bin TL. bağış yaptı. Bodrum’da bu yılın ilk iki ayağını yapıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da 3. ve son etabı gerçekleştireceğiz. Pandemi sonrasında katılımın yüksek olması bu spora gönül verenlerin heyecanını bir kez daha ortaya koydu” dedi.

Klasik Otomobil Rallisi’nde yarın 65 kilometrelik Çiftlik- Akyarlar etabı koşulacak, yarışın hemen ardından ödül töreni yapılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.