KİT KOMİSYONU'NDA BÜROKRATLARA 'ÇİFTE MAAŞ' SORUSU: “GENÇLERİMİZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN İŞSİZ KALIYOR"

KİT KOMİSYONU'NDA BÜROKRATLARA 'ÇİFTE MAAŞ' SORUSU: “GENÇLERİMİZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN İŞSİZ KALIYOR"

TBMM KİT Komisyonu'nun, Türkiye Emlak ve Katılım Bankası görüşmelerinde çifte maaş tartışması yaşandı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye'de gençler iş bulamazken bankaların...

TBMM KİT Komisyonu'nun, Türkiye Emlak ve Katılım Bankası görüşmelerinde çifte maaş tartışması yaşandı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye'de gençler iş bulamazken bankaların yönetim kurulu üyelerinin birden fazla yerden maaş aldığını söyledi. Kaya bürokratlara seslenirken, “Gençlerimizin işsiz kalmasının ve umutlarını kaybetmesinin bir sebebi de sizsiniz" dedi. AK Partili üyelerden itirazlar gelmesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

TBMM’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda konuşan Kaya, "Siz iki, üç yerden maaş alırken iş bulamayan gençler umutlarını kaybediyor ve bu ülkeden gitmek istiyor. Bunun suçlusu sizsiniz, bunun suçlusu hepimiziz" diye konuştu.

ÇİFTE MAAŞ ATIŞMASI

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda Türkiye Emlak ve Katılım Bankası 2017-2018 yılı denetimi gerçekleşti. Toplantıya Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Birpınar ve diğer yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Kaya'nın bürokratlara yönelik sorularına AK Partili üyelerden tepki gelince komisyonda bir süre tartışma yaşandı.

“GENÇLERİMİZİN UMUTLARINI BİTİRDİNİZ”

Kaya toplantıda yaptığı konuşmada, Hazine ve Maliye Bakan YardımcısıŞakir Ercan Gül'ün bakan yardımcılığı, Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere 3 ayrı yerde görev yaptığına ve buralardan ayrı ayrı maaş aldığına dikkat çekerken, "Gençlerimiz iş bulamazken bu nedir? Gençlerimiz iş isteyince ‘iş yok’ deniyor, ama bu insanlar 3 ayrı yerde iş buluyor ve maaş alıyor, böyle adalet mi olur?" dedi.

Birpınar ve yönetim kurulu üyelerine hitaben konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

“Büyük Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ demişti. Son dönemde bu ülkedeki gençlerin bütün ümitlerini kaybettiğini görüyoruz. Pırıl pırıl gençler, iki üniversite bitiren, ailesinin kıt kanaat imkanlarla okuttuğu o gençler iş bulamıyorlar. Geleceklerini yurt dışında aramaya başladılar, bu bizi derinden üzüyor. O gençlerin ümitlerini kaybetmesinin temel nedeni bu. Bazı insanlar bu ülkede iki yerden, üç yerden, beş yerdenmaaş alırken, o gençler maalesef iş bulamıyorlar. İş bulama umutlarını kaybetti o gençler. Bu ülkede bazıları 1 yerden, 3 yerden hatta 5 yerden maaş alırken pırıl pırıl gençler maalesef iş bulamıyorlar. Bunun müsebbibi hepimiziz, suçu kendimde de arayarak söylüyorum.”

KREDİ KOMİTESİÜYE SAYISI NEDEN 3'TEN 6’YA ÇIKARILDI?

Bankaların kredi komitelerinde yer alan isimlerin huzur hakkı adı altında yılda 4 kez para aldıklarını anımsatan Kaya, Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Birpınar’a şunları sordu:

“İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası; kamu bankaları, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank; Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası olmak üzere çok sayıda bankanın kredi komitesi oluşumlarına baktım, hep 3 üyeden oluşurken bizim Emlak Katılım Bankası’nın kredi komitesi neden 6 üyeden oluşuyor? Birileri fazladan maaş alabilsin diye mi? Üstelik Emlak Katılım Bankası yeni kurulmuş bir banka ve kredi hacmi 6-7 milyar olmasına rağmen neden 6 üye? 3 üye yetersiz mi kaldı da 6 üyeye çıkaralım istendi? Yoksa birilerinin aldığı maaşlar mı yetersiz geldi de üye sayısı arttırıldı? Üye sayısını 3’ten 6’ya çıkarmanız bankacılık mevzuatına uygun mudur?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.