KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM KENDİ ADINI TAŞIYAN KREŞİ ZİYARET ETTİ: "BEN YAŞADIĞIM MÜDDETÇE BURANIN GİDERLERİNİ KARŞILAYACAĞIM"

KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM KENDİ ADINI TAŞIYAN KREŞİ ZİYARET ETTİ: "BEN YAŞADIĞIM MÜDDETÇE BURANIN GİDERLERİNİ KARŞILAYACAĞIM"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 12 yıl ağalık yaparak tarihi bir rekora imza atan iş insanı Seyfettin Selim, kendi adına yaptırdığı kreş ve gündüz...

GÖKHAN TUZLADAN

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 12 yıl ağalık yaparak tarihi bir rekora imza atan iş insanı Seyfettin Selim, kendi adına yaptırdığı kreş ve gündüz bakımevini ziyaret etti. Selim, “Ben yaşadığım müddetçe buranın giderlerini karşılayacağım” dedi.

Edirne’nin Şükrüpaşa mahallesinde geçen yıl yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 55 minik öğrenci eğitim alıyor.

Kendi adını taşıyan kreşi ilk kez öğrenciler içindeyken ziyaret eden Seyfettin Selim’i, burada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan karşıladı.

Kreş giriş kapısının sağ ve sol tarafına iki adet Cumhuriyet fidanı diken Gürkan ve Selim, daha sonra kreş öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı gösterisini izledi. Gürkan ve Selim’e, çocukların el izlerinin bulunduğu çerçeve hediye edildi.

Burada açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz yıllar önce konuşmuştuk. Kendisi bana, ‘Başkanım Edirne’ye ben kalıcı bir şeyler yapmak istiyorum. Edirne benim hayatımda çok önemli’ demişti. 12 yıl ağalık yaparak gerçekten kırılması ve erişilmesi zor bir rekora imza attı. Halen de ağalığı devam ediyor. Kendisi gelecek yıl 661’inci Kırkpınar Ağalığı’nı tekrar aldı ve devam ettiriyor. 660 yıllık Kırkpınar’ın 3 altın kemerli tek ağası. Kendisine kreş yapmayı teklif ettim. İnşaatı tamamen kendisi yaptı. Ve bugün itibariyle Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi bu yıl eylül ayında hizmete girdi. Kreşimiz 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza hizmet veriyor. Kapasitemiz 112 kişi, şu anda yaklaşık 55 öğrencimiz var. Biraz geç açtık biz. Kreşimizde çocuklarımız sadece bakım hizmeti almıyorlar. İngilizce, Almanca, beden eğitimi, yakında bale kursu gibi yan dalları da alıyorlar. Burası kısacası dört dörtlük bir eğitim yuvası oldu. Bu yıl Cumhuriyet’imizin 98’inci yılında açılmasının ayrı bir önemi var. Ben ağaların ağası Seyfettin Selim ağama Edirne ve ülkemiz çocuklarına yapmış olduğu hizmet için Edirne halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Seyfettin Selim ise şöyle konuştu:

“Kırkpınar ağalığı bizim için bir sembol. Ben kulüp başkanıyken Hadımköy’de çok güzel tesisler yaptım. Çok güzel bir eser bırakmıştım, kulüp başkanıyken. Ağayken bir eser yaptık burada. Ama hakikaten benim yapmış olduğum 15-20 eser arasında en çok sevdiğim eserlerden birisi bu. Başkanımız çok yardımcı oldu. Yeri çok güzel. Proje çok güzel. İnce elenip sık dokundu. İyi ki yapmışız. İyi ki böyle bir şeyi Edirne’ye kazandırmışım. Burada benim için bir eserim oldu. Yine yaparız ama. Şuna söz veriyorum. Ben yaşadığım müddetçe buranın giderlerini karşılayacağım. Ben yaşadığım müddetçe burası sıkıntı çekmeyecek Allah nasip ederse. Ağa olurum, olmam. O çok ayrı bir şey. Buranın eksiklerini tamamladık.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Öğrencilerin Fidan Dikimi

* Minik Öğrencilerin Görüntüsü

* Kreşten Görüntüler

* Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

* Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.