KILIÇDAROĞLU'NA TOPLU AÇILIŞİÇİN İZMİR DAVETİ

KILIÇDAROĞLU'NA TOPLU AÇILIŞİÇİN İZMİR DAVETİ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, projeleri ile ilgili bilgi verdi. Gültepe ve Beştepeler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, projeleri ile ilgili bilgi verdi. Gültepe ve Beştepeler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Başkan Batur, ilçede tamamladıkları 12 projenin toplu açılışı için CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu İzmir'e davet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi sürecinde belediyenin yürüttüğü çalışmaları, tamamlanan yatırımları, yeni projeleri ve kentsel dönüşümde gelinen noktayı anlattı. CHP Genel Merkez binasındaki görüşmede Başkan Batur’a, CHP Konak İlçe BaşkanıÇağrı Gruşçu eşlik etti.

Batur, kentsel dönüşümün iki dev adımı Gültepe ve Beştepeler planlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Salgının olumsuz etkilerine rağmen yatırımların tamamlandığına dikkat çeken Batur, Kılıçdaroğlu’nu planlanan açılışlara davet etti. Kılıçdaroğlu'nun da bu heyecanı Konak’la paylaşmak istediğini dile getirdiği belirtildi.

"YATIRIMLAR HIZ KESMEDİ"

Batur, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde pandemiden en büyük yarayı alan esnaf ve vatandaşlara destek çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurguladı. İlçede hayırseverlerin de destek verdiği kampanyalar düzenlendiğine işaret eden Batur, Konak’ı tüm kesimlerle iş birliği ve uyum içinde yöneterek, dayanışmayı yükselttiklerini söyledi.

12 PROJE TAMAMLANDI

Batur, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Kurtuluş Müzesi olarak değerlendirilecek Yemişçizade Konağı, Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Konak Gençlik Destek Merkezi, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, 7/24 hizmet verecek Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Şubesi, Gültepe Spor Kompleksi, İkizevler Semt Merkezi ve ilk etapta dört tanesi hizmete girecek Minikler Konağı’nın tamamlandığını söyledi.

Batur, ayrıca; Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Cemevi ve Kültür Merkezi, Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı, Çınarlı Bilim Merkezi ile Dijital Araştırmalar ve Gençlik Merkezi projelerinin hazırlıklarının aksamadan ilerlediğini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Gültepe kentsel dönüşüm planlarında çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Batur, parselasyon planlarının titizlikle hazırlandığını vurguladı. Gültepe’de olduğu gibi kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı olan Beştepeler bölgesi planlarının da Konak Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçtiğini aktaran Batur, "Bölgedeki kentsel dönüşüm kenti yepyeni ve modern bir siluete kavuşturarak. İzmir’e kuşbakışı bakıldığında ya da Yeşildere yolundan geçerken göze takılan görüntü değişecek" dedi.

Batur, Gürçeşme bölgesinde ikinci etap çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu, Yenişehir ve Hilal’den Mersinli’ye kadar uzanan bölgenin kentsel dönüşüm planı için de alanda çalışmaya başladıklarını sözlerine ekledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların asla mağdur edilmeyeceğini, vatandaşa rağmen hiçbir şey yapılmayacağını da aktaran Batur, Kılıçdaroğlu’na kentsel dönüşüm bölgelerindeki muhtarlarla düzenli aralıklarla bilgilendirme toplantısı yapıldığını iletti.

YENİ BİNANIN TEMELİ ATILACAK

Batur, İzmir depreminde hasar gören Konak Belediyesi’nin Basmanede’ki hizmet binasının yerine inşa edilecek ve belediyenin tüm birimlerini tek bir noktada toplayacak olan yeni bina ile ilgili gelişmeleri de bildirdi. Binanın yıkımının tamamlandığını ve inşaata başlamak için gerekli son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Batur, İzmir’e yakışan, çevreci, akıllı ve sürdürülebilir örnek bir bina kazandıracaklarını belirtti.

"HAZIRIZ, YOLUMUZ AÇIK OLSUN"

Konak’ta özellikle pandemi ortamında yapılması gerekli çalışmalar ile diğer tüm yatırımların titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Batur, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na çalışmalarımızla ilgili detayları ayrıntısıyla aktardım. Konak’ta salgın yüzünden yapamadığımız açılışlarımızı da planlıyoruz. Katılımından büyük onur duyacağımız Sayın Genel Başkanımızı da açılışlarımıza davet ettik” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme öncesi CHP’nin TBMM'deki grup toplantısına katılan Batur, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hazır mısınız?” diyerek yaptığı konuşmasının ardından, sosyal medya hesaplarından “Hazırız, yolumuz açık olsun” mesajını paylaştı.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.