KILIÇDAROĞLU’NA AHIRINDAKİ HAYVANLARI GÖSTEREN ÇİFTÇİ: "İTHAL ET SOKUYORLARSA, UCUZA İTHAL YEM DE GETİRSİNLER"

KILIÇDAROĞLU’NA AHIRINDAKİ HAYVANLARI GÖSTEREN ÇİFTÇİ: "İTHAL ET SOKUYORLARSA, UCUZA İTHAL YEM DE GETİRSİNLER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de besicinin sıkıntılarını ahıra giderek dinledi. Çiftçi sorunlarını, “İthal et sokuyorlar, eğer bu ülkeye ithal et sokuyorlarsa...

HABER: TAMER ARDA ERŞİN - KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de besicinin sıkıntılarını ahıra giderek dinledi. Çiftçi sorunlarını, “İthal et sokuyorlar, eğer bu ülkeye ithal et sokuyorlarsa o zaman kusura bakmasınlar ithal ucuz yem de getirsinler” diyerek anlattı. Kılıçdaroğlu, Hasandede Türbesi’ne giderek, burada dua etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale’nin Hacılar Beldesi’nde bir çiftçinin ahırına girdi. Ahırda çiftçi Kılıçdaroğlu’na sorunlarını anlattı. Çiftçi, 69 liraya aldığı yemin 120 liraya çıktığını vurgulayarak, “Süt yemi 85 lira geçen yıl, şu anda 145 lira. Yemin yanına yaklaşılmıyor. Köylünün yemini, arpasını 1 lira 20 kuruştan topluyorlardı, şimdi 2 liradan arpa alınmıyor. Benim balyam bitti. Ben mağdurum” dedi.

Çiftçi geçtiğimiz yıl etin fiyatlarında da artış olmadığını kaydederek, gübre fiyatlarından da dert yandı. “İthal et sokuyorlar, eğer bu ülkeye ithal et sokuyorlarsa o zaman kusura bakmasınlar ithal ucuz yem de getirsinler” diyen çiftçi, kendilerinin yanında kimsenin durmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hakkınızı savunacağız, beraber çözeceğiz” diyerek çiftçiye destek verdi.

Çiftçi, Süt Birliği’nin litresi 2 lira 80 kuruştan süt aldığını, ancak sütün fiyatının markette arttığını anlatırken, “Bakkallardan kaç liraya aldığınızı görüyoruz. Bizim etimiz para etmiyor. Markete gidiyoruz, et 100 lira. Ben yapamıyorum, elimde tosunum kaldı 7 tane. (Kilosu) 33 liraya tosun kestirdim” dedi. Çiftçi, Ziraat Bankası’nın da kendisine kredi vermediğini ve başka bir bankadan çektiği kredi borcunun 200 bin lira olduğunu vurguladı. Çiftçi Kılıçdaroğlu’na 300 kiloluk kurbanını gösterdi.

Kılıçdaroğlu çiftçinin ahırında köylünün küçük çocuğunu da sevdi.

KILIÇDAROĞLU TÜRBEDE DUA ETTİ

Kılıçdaroğlu Hacılar Beldesi’nin ardından Hasandede köyüne gitti. Hasandede Türbesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada dua etti. Kılıçdaroğlu, türbe ziyaretinin ardından köylüleri selamladı. 

POLİSLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'den Ankara'ya dönerken aracından inerek, kendisine eşlik eden trafik polislerine teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, polislerle hatıra fotoğrafıçektirdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.