KILIÇDAROĞLU, KADINLARA SESLENDİ: O ZORBAYI ORADAN İNDİRECEKSİNİZ, KİMSE KADINLARIN ÖNÜNDE TAKOZ OLMAYACAK

KILIÇDAROĞLU, KADINLARA SESLENDİ: O ZORBAYI ORADAN İNDİRECEKSİNİZ, KİMSE KADINLARIN ÖNÜNDE TAKOZ OLMAYACAK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine, sözleşmenin maddelerini okuyarak tepki gösterdi. Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Siz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine, sözleşmenin maddelerini okuyarak tepki gösterdi. Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Siz mücadelenizi yapacaksınız bizim görevimiz sizin haklı mücadelenize destek vermek. Adım gibi biliyorum o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak" dedi.

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, dün Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen kadın cinayetini hatırlatarak, "Daha dün hapishaneden çıkan kişi eski karısınıöldürdü. O kadının günahı sarayda oturanın boynundadır" ifadesini kullandı. 

"BU MADDENİN NERESİ SENİ RAHATSIZ ETTİ?"

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu sözleşmenin amacışunlardır; Kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına karşışiddeti ve aile içi şiddeti kovuşturmak ve ortadan kaldırmak. Şimdi bütün kadınların huzurunda Erdoğan’a soruyorum; sen bunun neresine karşısın?

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak ve kadınları güçlendirmek de dahil olmak üzere kadınlar ve erkekler arasında önemli ölçüde eşitliği yaygınlaştırmak. Yine bütün kadınların huzurunda Erdoğan’a soruyorum; bunun neresine karşısın?

Kadına karşışiddet ve aile içi şiddetin tüm mağdurlarının korunması ve bunlara yardım edilmesi için kapsamlı bir çerçeve, politika ve tedbirler tasarlama. Yine bütün kadınların huzurunda Erdoğan’a soruyorum; bu maddenin neresi seni rahatsız etti?

Daha dün hapishaneden çıkan kişi eski karısınıöldürdü. Peki nedir bu anlayış? Bu düzenleme, var olan kanunlarımızda yok. İstanbul Sözleşmesi’nde var, şimdi bu da uygulanmayacak. O kadının günahı sarayda oturanın boynundadır. Hiç kimse endişe etmesin, kadın kardeşlerim de endişe etmesin. Siz mücadelenizi yapacaksınız, bizim görevimiz de sizin haklı mücadelenize destek vermek. Adım gibi biliyorum o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.