Kent Tarım Hobi Evlerinde İlkbahar Eğitimlerine Kayıtlar Başlıyor

Kent Tarım Hobi Evlerinde İlkbahar Eğitimlerine Kayıtlar Başlıyor

Çankaya Belediyesinin kent yaşamında vatandaşlara tarımsal ürün yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik eğitim sağladığı Mutlukent ve Ata Kent Tarım Hobi Evleri’nde yeni dönem 3-4 Ocak tarihlerinde başlıyor. Hafta içi çarşamba ve perşembe günleri gerçekleşecek tarım ve bahçıvanlık eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor.

TEMEL YETİŞTİRİCİLİK EĞİTİMİ

Haziran ayında tamamlanacak eğitim programında yerel tohumun önemi, sebzelerin bakımı, sebze hastalıkları, bahçe güzelleştirme teknikleri, dış mekan bitkilerini tanıma, temel arıcılık eğitimi, aşılama, kompost yapımı gibi konuları öğrenen kursiyerler ek olarak gül, çalı ve meyve ağaçlarının budaması, teraryum yapım teknikleri, yağmur suyu hasadı, solucan gübresi yapımı ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği hakkında da bilgiler alıyorlar. Katılımcılar, uzman eğitimciler tarafından aldıkları teorik bilgileri kursun tamamlanmasıyla kent bostanında pratiğe dönüştürme imkanı da bulacaklar.

KENT VE TARIM HOBİ EVLERİ EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerin de yapılacağı ücretsiz tarım ve bahçıvanlık eğitimlerinden yararlanmak isteyen Çankayalılar, 45 kontenjanla sınırlı Ata Kent Tarım Hobi Evi için başvuruda bulunabilecek. Ata Mahallesi’nde bulunan yeni merkezin en önemli özelliklerinden biri de engelliler için özel bostan alanının bulunması. Ücretsiz eğitimlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evi’ndeki eğitimlere ise sınırlama olmadan katılabilecek. Eğitimden yararlanmak isteyenler hem Ata hem de Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evlerinde bizzat giderek ya da 0(312) 235 39 73 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabilirler.

EĞİTİMLERİN VERİLECEĞİ MERKEZLER VE TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

fp7usjxtosm3rr8ki4owzuhv.jpg

dgbkzg04qcaareeosckmhrnt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.