Kendi İşinin Patronu Oldu

Kendi İşinin Patronu Oldu

EMEĞİM SayesindeKendi İş Yerini Açtı

34 yaşındaki Dilek Talayhan, Esenyurt Belediyesi’nin verdiği kuaförlükeğitimi sayesinde kendi iş yerini açtı. Aldığı eğitim ile yıllar sonra birmeslek sahibi olan Talayhan, ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

Vatandaşların meslek edinmeleri ve iş hayatına katılmaları içinEsenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), tarafından açılan kurslarsayesinde birçok kişinin hayatı değişiyor. Esenyurt’ta yaşayan 34 yaşındakiDilek Talayhan’da bunlardan bir tanesi. Talayhan, 1 buçuk yıl önce EMEĞİM’dekatıldığı Saça Geçici Şekil Verme kursunda gördüğü eğitimin ardından kendi işyerini açtı. Kurs sayesinde hem kendini geliştiren hem de MEB onaylısertifikasını ve usta öğretici belgesini alan Talayhan, bir meslek edinmeninyanı sıra ekonomik özgürlüğüne kavuşarak kendi işinin patronu oldu.

“Birçok İmkân Sağlanıyor”

EMEĞİM’invatandaşlara birçok farklı alanda imkân sağladığını söyleyen Dilek Talayhan “Kursubelediyenin reklam panolarında gördüm. Başvurmak istedim ama çocuklarımla nasılbaşvuracağımı bilemiyordum. Hocamız getir ben ilgilenirim dedi. Çocuklarımlabirlikte başladım. Belediyenin vermiş olduğu servis hizmeti vardı. Servislerlegittik geldik. Kadınlarımızın yol parası dahi yoktu. Kursiyerler de belediyeninsağlamış olduğu servislerle gidip geliyorlardı. Belediyemizin birçok imkânındanyararlandık. EMEĞİM’in destek olduğu birçok alan var. Kadınlarımıza şunu söylemekistiyorum: Televizyon ve sosyal medyanın dışında da hayat var. Okumamışolabilirsiniz ama belediyemizin sunmuş olduğu imkânlardan yararlanabilirsinizki bunlardan bir tanesi de benim. Evlerinize hapsolmayın. Kendinizigeliştirebildiğiniz kadar geliştirin. Ekonomik özgürlüğünüz olsun” dedi.

“Hayatım Tamamen Değişti”

Bu kurs sayesindehayatının tamamen değiştiğini belirten Talayhan şöyle devam etti: “Okuma yazmakursundan tutun da mesleki edindirme kurslarına kadar birçok imkân sağlanıyor. EMEĞİMsayesinde kendi işimin patronu oldum. Birçok kadın da yapabilir. Yeter kikadınların önünü kesilmesin, onlara destek verilsin ki bu konuda da belediyemizgerçekten destek veriyor. Aile ekonomisine destekte bulunuyorum. Şimdi arabaalmayı bile düşünüyorum. Öncelikle Kemal Deniz Bozkurt'a, belediyemize çokteşekkür ederim. Onların sayesinde oldu.”

h1zmmsynaqfvhblcpikalxbj.jpg

b2t61mnapIegbv7nxfjqfdzy.jpg

7ocmf59yvkjlrvepbsjtdbt8.jpg

2womd9gjebukus3rbwpfkqca.jpg

1kfIyoswlmmpoblsgrr5bpg9.jpg

pucsqt9Ie7of3dxstx85k6ep.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.