KEFELİKÖY-AACHEN MEYDANI AÇILIYOR

KEFELİKÖY-AACHEN MEYDANI AÇILIYOR

Sarıyer’in on yıl önce kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya Aachen kentinin adı İBB Meclisi’nden geçen karar doğrultusunda Haydar Aliyev Caddesi, Hacıosman Bayırı Caddesi ve Çayırbaşı Caddeleri’nin kesiştiği alana verildi.

Geçtiğimiz ay Almanya’nın Aachen kentinde Sarıyer meydanı açılışına katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de de Kefeliköy-Aachen Meydanı açılışının yapılacağını da duyurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen karar doğrultusunda iki kardeş şehir için karar verildi. Cumhuriyet Mahallesi ve PTT Evleri Mahallesi sınırlarında bulunan Haydar Aliyev Caddesi, Hacıosman Bayırı ve Çayırbaşı Caddeleri’ni kesiştiği alan “Kefeliköy-Aachen Meydanı” olarak isimlendirilecek.

Büyük Gurur Duydum

Aachen ile kurulan dostluk köprüsünün 10.yılında bu kararın alınmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Aachen’da Sarıyer Meydanı’nın açılışını yapmaktan büyük gurur duydum. Şimdi ise Cumhuriyeti’mizin 100.yılını kutlarken, kardeş şehrimiz Aachen’ın adını mutlulukla Sarıyer’e vereceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.