KDZ. EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ 21 KASIM'DA BAŞLIYOR

KDZ. EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ 21 KASIM'DA BAŞLIYOR

Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali’ne hazırlanıyor. "2002 metre en uzun mangal" dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hamsi Festivali'nin 14'üncüsü,...

Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali’ne hazırlanıyor. "2002 metre en uzun mangal" dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hamsi Festivali'nin 14'üncüsü, 21 Kasım Pazar günü yapılacak.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki STK temsilcileriyle Hamsi Festivali bilgilendirme toplantısı yaparak festival tarihini 21 Kasım Pazar günü olarak açıkladı. Festivalde ünlü sanatçı Resul Dindar’ın konser vereceğini açıklayan Posbıyık, 600 mangal yaparak festivale destek olan Erdemir’e teşekkür etti.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Posbıyık, beraberinde Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş ile birlikte Hamsi Festivali ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

“CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ VE CUMHURİYET KONSERİ’NE BEKLİYORUZ”

Cuma günü düzenlenecek Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Konseri’ne tüm Ereğli halkını davet eden Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

“Cuma günü büyük bir heyecan ve coşkuyla caddeleri, meydanları dolduracağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Akşam 18.00’de Bağlık Karakolu önünde Fener Alayı’nda buluşup Cumhuriyet yürüyüşü yapacağız. Ardından da 19.30’da Atatürk Anıtı önünde Cumhuriyet konserimiz var. Daha önce duyurduğumuz Konser için sanatçı isminde değişiklik yapmamız gerekti. Aşkın Nur Yengi’nin Covid’e yakalanması nedeniyle konseri sanatçımız Gökhan Türkmen verecek. Aşkın Nur Yengi’ye büyük geçmiş olsun, diyoruz. Dileriz sanatçımız en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve başka konserlerde bir araya geliriz.

Bu tarihi günde, bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için hep beraber kenetleneceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacağız. Bütün halkımızı ve bölge halkını Ereğli’ye Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum. Yeniden bir araya gelmeyi ne kadar özledik! Pandeminin bütün gerçeklerini dikkate alarak, gerekli önlemleri hayata geçirerek bu etkinliklerimizi yapacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.