DÖVİZDEKİ ARTIŞIN NABZINI ADIYAMANLI ESNAF TUTTU: "ÇİÇEK YAĞI, ALTIN GİBİ OLMUŞ"

DÖVİZDEKİ ARTIŞIN NABZINI ADIYAMANLI ESNAF TUTTU: "ÇİÇEK YAĞI, ALTIN GİBİ OLMUŞ"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Merkez Bankası Başkanı değişimiyle artan döviz kurunun nabzını esnafı dinleyerek tuttu. Bakkal, yağ fiyatlarının 1 ayda 7 lira arttığını...

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Merkez Bankası Başkanı değişimiyle artan döviz kurunun nabzını esnafı dinleyerek tuttu. Bakkal, yağ fiyatlarının 1 ayda 7 lira arttığını belirterek, “Vallahi yağ altın gibi olmuş” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından döviz kurundaki artışın nabzını seçim bölgesinde esnaf ve yurttaşların sorunlarını dinleyerek tuttu.

“SEBEBİ KÜRSÜDE DOLARLA NE İŞİNİZ VAR DİYENLER”

Bir telefoncuya giren Tutdere, ne kadar ciro yaptığını sordu. Esnaf, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Dolarla bir işiniz var mı?” sözünü hatırlatarak, “Bugün 10 lira filan yaptık, sebebi de kürsüde ‘dolarla ne işiniz var’ diyenler. Bu malzemeler hep dolarla geliyor” dedi.

Esnaf 10 liraya sattıkları malzemenin dolar TL karşısında değer kazanınca 15 liraya müşteriye satamadıklarını vurguladı. Esnaf öğlen saat 13.00 olmasına karşın yemek parasını bile çıkaramadıklarını ekledi.

“MAŞALLAH HEPSİ UÇMUŞ”

Tutdere, bir manavın kapısında sebze ve meyve fiyatlarını inceledi. Tutdere, “Domates 5 lira, biber 12 lira, patlıcan 6,5 lira, salatalık 5 lira. Maşallah hepsi uçmuş” dedi.

“YAĞ ALTIN GİBİ OLMUŞ”

Tutdere girdiği bakkalda sıvı yağın fiyatlarını sordu. Bakkal sıvı yağa 1 haftada 7 liraya varan zam geldiğini vurgulayarak, 4,5 litrelik yağın fiyatının 60 liradan 67 liraya yükseldiğini söyledi. Tutdere’nin “Fakir fukara yağ da alamayacak” sözüne bakkal “Vallahi yağ altın gibi olmuş” karşılığını verdi.

ÇAYDANLIK FİYATLARI 1 YILDA 3 KAT ARTTI

Tutdere, bir zücaciyecide çaydanlığın fiyatını sordu. Esnaf, yurttaşların çaydanlık fiyatlarını sorup gittiğini söyleyerek, “65’e alıyorduk, şimdi 220 oldu” dedi. Esnaf fiyatların 1 yılda 3 katına çıktığını söyledi.

“İKİÜNİVERSİTE BİTİREN ÇOCUĞUM BOŞ OTURUYOR”

Terziye giren Tutdere, işlerin nasıl gittiğini sordu. Kadın esnaf işlerinin durgun olduğunu vurgulayarak, işlerinin tütün üretimi yapan köylülere bağlı olduğunu söyledi. Esnaf, “Tütün kısıtlandığı için biz esnafın da işi çok durgun. Öğrenci okutuyoruz. İki üniversite bitirmişçocuğum evde boş oturuyor. Bu sıkıntıları görmeleri lazım” diye konuştu.

“İNSANLARIN YAŞAMA DAİR UMUDU KALMADI”

Tutdere, esnaf gezisinde yaptığı değerlendirmede “Girdiğimiz her dükkanda herkes şunu söylüyor, ‘İş yok, çarklarımızıçeviremiyoruz, kiramızıödeyemiyoruz, çocuklarımıza bir ekmek götüremiyoruz’. Bu çok üzücü, insanların yaşama dair umutlarının kalmadığını maalesef gördük” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.