KARTAL’DA ELEKTRONİK ATIKLAR TOPLANIYOR, SİTELER VE MUHTARLIKLAR KAZANIYOR

KARTAL’DA ELEKTRONİK ATIKLAR TOPLANIYOR, SİTELER VE MUHTARLIKLAR KAZANIYOR

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün girişimi ile Kartal'daki 20 muhtarlık ve siteler arasında “Elektronik Atık Toplama” yarışması...

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün girişimi ile Kartal'daki 20 muhtarlık ve siteler arasında “Elektronik Atık Toplama” yarışması düzenleniyor.

Kartal'da 18 Ekim 2021-31 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan çevre hareketi ile kullanım ömrünü tamamlamış en fazla elektronik atığı toplayıp Kartal Belediyesi’ne teslim eden muhtarlıklar ve site yönetimleri çeşitli hediyeler kazanacak.

Çevre duyarlılığı konusunda mahalle muhtarları ile site yönetimlerinin geri dönüşüm odaklı ortak bir çalışmada yer almasının amaçlandığı“Elektronik Atık Toplama” projesi ile site ve muhtarlıklarda biriktirilen e-atıklar, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrı toplanarak kayıt altına alınacak ve en çok atık toplayan muhtarlık ve site yönetimine, 500 kg e-atık karşılığında 1 adet çift kollu temizlik arabası veya dikey elektrikli süpürge, 1000 kg e-atık karşılığında 1 adet çay makinesi, 200 kg e-atık karşılığında 10 adet aydınlatma seti ve 50 kg e-atık karşılığında 1 adet mantar pano veya el dezenfektanı hediye edilecek.

Yarışmada toplanacak atık maddeler, cep telefonu, ekmek kızartma makinesi, mikrodalga fırın, televizyon, radyo, bilgisayar, yazıcı, çamaşır makinesi, buzdolabı vs. gibi küçük ev aletleri, bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları, tüketici ekipmanları, aydınlatma ekipmanları, elektrikli ve elektronik aletler, izleme ve kontrol aletleri ve otomatlarını kapsayacak.

ELEKTRONİK ATIK DÖNÜŞÜMÜ NEDEN ÖNEMLİ?

E-atıklar, çoğunluğu zehirli olan kobalt, baryum, cıva vb. 1000’den fazla zararlı madde içeriyor ve atıklar düzgün bir şekilde yok edilmediğinde bu maddeler insan ve çevre sağlığına ciddi zararlar veriyor. Dünyadaki atıkların yüzde 1’ini elektronik atıklar oluştuyor. Buna rağmen topraktaki tehlikeli madde kirliliğinin yüzde 70’ine e-atıklar sebep oluyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.