KARTAL’DA CUMHURİYET’İN 98. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI BAŞLADI

KARTAL’DA CUMHURİYET’İN 98. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI BAŞLADI

Kartal’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve dört gün sürecek olan kutlamalar, Kartal Meydanı’ndaki...

Kartal’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve dört gün sürecek olan kutlamalar, Kartal Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla start aldı.

Törene, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’i temsilen İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Deniz Teknik Komutanı Cihat Eryiğit, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Arslan ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Törende, Başkan Gökhan Yüksel ve ilçe protokolü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerin manevi hatırası için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

"CUMHURİYET BİZİZ, HEPİMİZİZ"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, burada yaptığı konuşmada, “Hepimiz mutlu ve gururluyuz. Bugün, büyük ustayı, ülkemizin yetiştirdiği bir Cumhuriyet kadınını Kartal’da ağırlıyoruz. Gücünü cesaretinden alan Cumhuriyet kadınları burada. Aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımız burada. Herkesi Cumhuriyet’in coşkusu ve sevgisiyle selamlıyoruz. Çünkü bu Cumhuriyet’in ardında bizler varız. Cumhuriyet’in ardında sizler varsınız. Kısacası Cumhuriyet biziz, hepimiziz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.