KARTAL BELEDİYESİ’NE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SIFIK ATIK BELGESİ

KARTAL BELEDİYESİ’NE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SIFIK ATIK BELGESİ

Kartal Belediyesi doğa ve çevre dostu çalışmalarının yanı sıra belediye hizmet binasında uygulamaya soktuğu "Sıfır Atık Yönetim Sistemi" ile "Sıfır Atık...

Kartal Belediyesi doğa ve çevre dostu çalışmalarının yanı sıra belediye hizmet binasında uygulamaya soktuğu "Sıfır Atık Yönetim Sistemi" ile "Sıfır Atık Belgesi" aldı.

Belediye hizmet binasında Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulamasını hayata geçiren Kartal Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Sıfır Atık Belgesi (Temel Seviye) aldı.

Belediye hizmet binasında oluşturulan Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile bina içerisinde oluşan atıkların türlerine (cam, kağıt, plastik/metal ve diğer) göre kaynağında ayrı toplanması için her kata sıfır atık toplama ekipmanı yerleştirildi ve masa altıçöp kutularının kaldırılması sağlandı. Bina içerisindeki ekipmanlarda toplanan atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslı firmalara teslim edilmesi için bina bahçesine Atık Geçici Depolama Alanı kuruldu.

Kartal Belediyesi, ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde iklim değişikliğine yönelik "İklim Değişikliği ve Projeler Birimi" kurarak çevre bilincinin yaygınlaştırılması için çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.