KARSLI YURTTAŞ, CHP’Lİ TOPRAK’A SORDU: “BU SARAYI KİMİN PARASI İLE YAPTIRDI BU ADAM”

KARSLI YURTTAŞ, CHP’Lİ TOPRAK’A SORDU: “BU SARAYI KİMİN PARASI İLE YAPTIRDI BU ADAM”

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın Kars’ta yanına gelen bir yurttaş, “Bu sarayı kimin parasıyla yaptırdı bu adam?” diye...

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın Kars’ta yanına gelen bir yurttaş, “Bu sarayı kimin parasıyla yaptırdı bu adam?” diye sordu. Toprak, yurttaş ile konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı bütçesine ilişkin “Orada asıl icebergin görünmeyen büyük bir kısmı var. Yani görünen kısmı değil. Çok büyük harcamalar, savurganlıklar var. O savurganlıkları farklı kalemlerle örtmeye çalışmışlar” dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde Karslı yurttaşların sorunlarını dinledi. Toprak ve Öztunç, ziyaretleri sırasında bir kahvehaneye oturdu.

Toprak’ın yanına gelen yaşlı bir yurttaş, Toprak’a; Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak “Bu sarayı kimin parasıyla yaptırdı bu adam?” sorusunu yöneltti.

Toprak, yurttaşa “Senin paranla yaptırdı, senin mutfağındaki parayı kıstılar, saray yaptılar” yanıtını verdi. Yurttaş, Toprak’a; “Ben de açım, ona oy veren de aç. Niye oy veriyorlar?” dedi.

Toprak, ANKA Haber Ajansı’na 2022 yılı bütçesini değerlendirdi. Toprak, 2022 yılı bütçesinde “havuz müteahhitlerine” milyarlarca liralık kaynak ayrıldığına dikkat çekerek, “Hani kamu-özel işbirliği ile özel sektörün yatırımları bu ülkenin kasasından çıkmayacaktı. Görüyorum ki köprülerin, otoyolların, tünellerin parası gene vatandaşa yüklenmeye çalışılıyor” dedi.

Toprak, Cumhurbaşkanlığı’nın harcamalarının büyük bir kısmınıörtülü ödenekten yaptığını belirtip, şunları söyledi:

“Saray yapılan harcamaların büyük bir kısmınıörtülü ödenekten yaptığı için, orada asıl icebergin görünmeyen büyük bir kısmı var. Yani görünen kısmı değil. Çok büyük harcamalar, savurganlıklar var. O savurganlıkları farklı kalemlerle örtemeye çalışmışlar. Bütçeyi incelediğimizde bunu görüyorsunuz. İlk günden bütçenin yüzde 20 açık vermesi, ilk günden şunu diyor ‘İlk günden bütçe yüzde 20 iflas etti’. Yüzde 20 enflasyon, kriz var demek. Bu görünen. Yıl içerisinde de artışlar devam edecek. 2022 bu ülke için zor geçecek.”

“KARSLI ELBİSE ALAMIYOR, VATANDAŞ BU NOKTADA”

Toprak, Kars’ta ikinci el satış yapanların dahi siftah yapmadan günü kapattığını gördüklerini aktardı ve şunları söyledi:

 “Kars’ta vatandaş evine elbise alamıyor, mutfak ihtiyacını alamıyor. Türkiye bu noktaya gelmiş, çökmüş. Bu ülkede yapılacak şey, bir an evvel bu iktidarın gidip, Türkiye’nin rahat bir nefes alması lazım. Türkiye bu kadar saltanatı kaldıracak devlet değil. 4 tane saray, 13 tane uçak, milyonlarca lira yurt dışı seyahat, yurt içi seyahat harcaması. Halktan kopuk bir iktidar karşımızda, Allah bir an evvel bu iktidarın değişmesini bu millete nasip etsin. Bu milleti düşünen insanların başa gelmesini sağlasın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.