KARSLI ÇİFTÇİ: "UNUN TORBASI 205, YEMİN 150 LİRA. HAYVANI SAKLAYAMIYORUZ. BUNA BİR ÇARE KILIN"

KARSLI ÇİFTÇİ: "UNUN TORBASI 205, YEMİN 150 LİRA. HAYVANI SAKLAYAMIYORUZ. BUNA BİR ÇARE KILIN"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini Kars merkezde sürdürdü. Tarım kredi kooperatifine borcu olduğunu ve borcuna yüzde 20 faiz işlediğini...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini Kars merkezde sürdürdü. Tarım kredi kooperatifine borcu olduğunu ve borcuna yüzde 20 faiz işlediğini söyleyen bir çiftçi, "Mazot alamıyorum, gübre alamıyorum, hiçbir şey yapamıyorum. Unun torbası 205 milyon (205) lira, yemin 150 milyon (150) lira. Hayvanı saklayamıyoruz. Artık biz daha ne yağacağız, buna bir çare kılın" dedi.

Meral Akşener, bugün Kars'ta esnaf, çiftçi, besici ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener'in "İşler nasıl" sorusuna bir esnaf, “İşlerimiz kötü. Gerek pandemiden dolayı gerekse ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların alım gücü yok. Alım gücü düşük olduğu için harcama limitleri kısa, bu da işlere, personele, bizlere yansıyor. Sürekli zamların gelmesi maliyet artışlarını yükseltiyor. Aynı oranda biz sattığımız ürünlere zam yapamıyoruz. Bu da doğal olarak işlerimizin kötü gitmesine sebep oluyor" karşılığını verdi.

"20 YILIMIZ HEBA OLDU"

Pandemide hiçbir destek alamadığını ve para kazanamadığını söyleyen bir esnaf, "Burada 8-10 kişi çalışıyor. Ben kazanacağım ki bu adamın maaşını daha iyi vereyim, kazanamadığımda ne vereyim" dedi. Personeli ise "Bittik, boşu boşuna 20 yılımız heba oldu" diye konuştu.

"BİR ÇARE KILIN"

Bir çiftçi de "Kredi borcum var kooperatife. ‘Bankaya erteleme geldi, ertelenmiş’ dedi, biz gittik ertelenmemiş. Yüzde 20 ile çalışıyor, biz bunu yatıramıyoruz. Hayvanıma yem, saman alamıyorum, köylüyüm. Ne sağlığım var ne hastaneye gidemiyorum ben. Buna bir çare. Üniversite öğrencim var, iş yok boş. Mazot alamıyorum, gübre alamıyorum, hiçbir şey yapamıyorum. Unun torbası 205 milyon (205) lira, yemin 150 milyon (150) lira. Hayvanı saklayamıyoruz. Artık biz daha ne yağacağız, buna bir çare kılın" diyerek yardım istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.