KARŞIYAKA BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLECEK ALZHEIMER MERKEZİNİN İNŞAATINA BAŞLANDI

KARŞIYAKA BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLECEK ALZHEIMER MERKEZİNİN İNŞAATINA BAŞLANDI

Karşıyaka Belediyesi, bir süredir yapımını planladığı Alzheimer Merkezi’nin ihalesini gerçekleştirdi. Bahriye Üçok Mahallesi’nde yapılacak 5 katlı merkezin...

Karşıyaka Belediyesi, bir süredir yapımını planladığı Alzheimer Merkezi’nin ihalesini gerçekleştirdi. Bahriye Üçok Mahallesi’nde yapılacak 5 katlı merkezin yer teslimi yapılırken inşaatına başlandı.

8 ayda bitmesi planlanan bina, 650 metrekarelik kullanım alanıyla hastalara ve yakınlarına hizmet verecek. Merkezin inşaatını, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü öncesinde başlatmış olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İlçemizin önemli bir ihtiyacını daha gidermek için yola çıktık. Alzheimer sadece hastalığa yakalananları değil yakınlarını da olumsuz etkileyen bir hastalık. Bu hastalığa yakalananların toplumla bağını koparmamak adına bu merkez önemli bir rol oynayacak” diye konuştu. 

HASTA YAKINLARINA EĞİTİM 

Alzheimer Merkezi’nin yapımına belediye imkanlarıyla başlanırken, inşaata katkı koymak isteyenler için bağış hesabı da açıldı. Gündüz bakımevi olarak planlanan merkezde hastaların sosyalleşmesi için rehabilitasyon yapılacak ve yakınlarına da eğitimler verilecek.

Merkezin, Karşıyaka’nın çok büyük bir ihtiyacını karşılayacağını belirten Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş, şunları söyledi:

“Günde en az 6-7 görüşmeyi Karşıyaka’da yaşayan hasta yakınlarıyla yapıyorum. Onlardan ‘tükendim’ telefonları alıyorum. Gerçekten çok büyük bir ihtiyaç var. Bu nedenle bu proje bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Karşıyaka ileri yaş nüfusu ve buna bağlı olarak çok fazla Alzheimer hastası yaşıyor. Biz bu hastalığın artık sadece aileleri kapsamadığını ve toplumu ilgilendirdiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.