KARAKÖY TÜNELİ 147 YAŞINDA

KARAKÖY TÜNELİ 147 YAŞINDA

Londra'dan sonra dünyanın ikinci en eski metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli'nin 147’nci yaşı kutlandı. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e 1,5 asır boyunca pek çok...

Londra'dan sonra dünyanın ikinci en eski metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli'nin 147’nci yaşı kutlandı. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e 1,5 asır boyunca pek çok büyük olaya tanıklık eden, sayısız kuşağa hizmet veren Karaköy Tüneli ve Füniküler İstasyonu, sorunsuz şekilde yolcu taşımaya devam ediyor.

Tarihi Karaköy Tüneli'nin 147'nci yılı dolayısıyla dün tören düzenlendi. Törene, İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler ile daire başkanları, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, 147 yıldır Karaköy-İstiklal Caddesi arasında mekik dokuyan Tünel’in, İstanbul’u İstanbul yapan tarihi dokulardan birisi olduğunu söyledi. Altıkardeşler, şöyle konuştu:

"Bugün 147’nci yılını kutladığımız tünelin bu yolculuğu, ülkenin kapitülasyonlardan kurtulmasının, milli mücadelenin, İstanbul’un işgalinin ve işgalden kurtulmasının, ilk grevlerin, ilk işçi örgütlerinin kurulmasının da hikayesi aynı zamanda. Bugün biz burada bu yolculuğun çok kısa bir dönemine tanıklık etmiş, bu yolculukta ufacık da olsa payı olmuş kişiler olarak, aslolanın bize bırakılan bu miras olduğunun bilinciyle tüm işlerimizi yürütüyoruz. Bizden sonra da bu yolculuk devam edecek."

Törenin arından, tarihi tünel fotoğraflarının yer aldığı “Tarihe Yolculuk” sergisi ziyaret edildi. Sergi, Karaköy Tüneli'nde yolculuk yapan tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.