KARADENİZ’İN “KÜLTÜR BEKÇİLERİ” BAŞAKŞEHİR’DE SAHNE ALDI

KARADENİZ’İN “KÜLTÜR BEKÇİLERİ” BAŞAKŞEHİR’DE SAHNE ALDI

Başakşehir Belediyesi, kültür sanat sezonu kapsamında Karadeniz müziğinin en sevilen gruplarından Koliva’yı Başakşehirlilerle bir araya getirdi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahne alan grubun konserine Başakşehirli müzikseverlerin ilgisi büyük oldu.

Başakşehir Belediyesi sevilen sanatçıları Başakşehirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Kültür sanat sezonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere Başakşehirliler de yoğun ilgi gösteriyor. Tiyatrodan sergiye, söyleşiden konsere kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Başakşehir, bu hafta Karadeniz müzikleriyle sevilen grup Koliva’yı ağırladı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere ilçe sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Karadeniz kültürünü koruyorlar

Etnik müzik grubu olan ve Karadeniz müziği yapan Koliva 2010 yılında kuruldu.

Türkçenin yanı sıra Gürcüce, Lazca, Hemşince, Rumca ve Megrelce şarkılar söyleyen grup, 2018’in “En İyi Karadeniz Grubu” seçildi. Birçok diziye müzik yapan Koliva’nın dinleyici sayısı zamanla milyonlara ulaştı. Kendilerini yörenin kültür bekçisi olarak tanımlayan grup üyeleri, bu nedenle gruba “Koliva” ismini vermiştir. Karadeniz’in doğusunda yer alan Laz ve Hemşin köylerinde ekinleri korumak amacıyla tarlalarda inşa edilen küçük avcı barınaklarına “Koliva” denilmektedir.

 

DM8FTujAf3IymRYtLUGHdh7r.jpg

DM8FTujAf3IymRYtLUGHdh7r.jpg

DM8FTujAf3IymRYtLUGHdh7r.jpg

DM8FTujAf3IymRYtLUGHdh7r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.