KAMU SOSYAL TESİSLERİNDE UYGULANACAK ZAMLI TARİFE 1 ŞUBAT'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

KAMU SOSYAL TESİSLERİNDE UYGULANACAK ZAMLI TARİFE 1 ŞUBAT'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, misafirhanelerden yararlanan...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, misafirhanelerden yararlanan kurum personeli kişi başına her gece için en az 18,90 lira; özelliklerine göre yemek ücreti kişi başı en düşük 24,80 TL, spor tesisleri için kişi başı en düşük ücret ise 13 TL olarak belirlendi.

Kamuya ait sosyal tesisler için ödenecek yeni hizmet bedelleri belli oldu. 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek uygulamaya ilişkin tebliğ şöyle:

“KONAKLAMADA BUZDOLABI, KLİMA İÇİN EK ÜCRET ÖDENECEK: Konaklama bedeli özelliklerine göre; 14,30, 13,00 TL ve 11,10 Türk lirası olarak belirlendi. Bu ücretin ise 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 18,90, 17,00 ve 24,80 TL olarak değişecek. Ayrıca, buzdolabı, televizyon için de günlük en az 6,50 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 9,10 TL konut başına ilave bedel alınacak. Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli kişi başına her gece için en az 18,90 lira ödeyecek. Buradan yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin yarısını, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını geçemeyecek.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ ÜCRETLERİ 345 TL OLARAK BELİRLENDİ: Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 345 TL olarak tespit edildi.

Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili olacak.

SPOR TESİSLERİNDEN 1 SAAT FAYDALANMAK İSTEYEN PERSONEL EN AZ 13 TL VERECEK: Her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan, 1 saatlik yararlanma karşılığı olarak; spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 13,00 TL, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 18,90 TL, bedel ödeyecek.

ABONELERİN ÜCRETİ KURUMLARCA BELİRLENEBİLECEK: Hamam, sauna ve kaplıcalardan 1 saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 23,50 TL bedel alınacak. Spor tesisleri ile hamam, sauna ve kaplıcalara abone olan kamu personelinden alınacak 1 aylık abone bedeli, belirtilen miktarların 15 katından az olmamak kaydıyla, kurumlarca belirlenebilecek.

KAMP DÖNEMLERİ İÇİN TARİFENİN YÜZDE 20’Sİ PEŞİN ALINACAK: Kamp dönemleri için tespit edilen tarifenin yüzde 20’si müracaat sırasında avans olarak alınacak. Kamp tahsis edilemeyenler ile kamp döneminin başlamasından 1 hafta öncesine kadar vazgeçenlere avansları aynen iade edilecek. Geçerli bir mazereti olmaksızın bu süreden sonra vazgeçtiklerini bildirenlere her gün için avansın yüzde 5’i oranında kesinti yapılmak suretiyle avansları iade edilecek.

MALİYETİN ALTINDA ÜRÜN SATILAMAZ: Tesislerin lokanta (alakart usulüyle yemek çıkarılması halinde alakart yemek bedelleri dahil), pastane, kafeterya, büfe, disko ve diğer hizmet verilen yerlerinde yemek, kahvaltı, içki, meşrubat, çay, kahve ve benzeri hizmet bedelleri hiçbir şekilde maliyetinin altında olamaz.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.