KAMU EMEKÇİLERİ BÜYÜMEDEN PAY İSTİYOR: MAAŞ 25 ÇEYREK ALTINDAN, 6 ÇEYREĞE DÜŞTÜ

KAMU EMEKÇİLERİ BÜYÜMEDEN PAY İSTİYOR: MAAŞ 25 ÇEYREK ALTINDAN, 6 ÇEYREĞE DÜŞTÜ

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, emekçilerin Türkiye’nin yüzde 7 büyümesinden pay almak istediklerini belirterek, “20 yıl önce maaşımızla 25 çeyrek altın alabiliyorken bugün...

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, emekçilerin Türkiye’nin yüzde 7 büyümesinden pay almak istediklerini belirterek, “20 yıl önce maaşımızla 25 çeyrek altın alabiliyorken bugün 6 çeyrek altın bile alamadığımız bir süreci yaşıyoruz” dediler.

KESK’e bağlı BES üyeleri, kamu emekçilerini ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtıönünde yaptığı basın açıklamasıyla Türkiye’nin büyümesinden pay almak istediklerini dile getirdi. “Yüzde 7 büyümeden payımızı istiyoruz. İnsanca yaşanacak ücret için ek zam istiyoruz” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, “Savaşa değil emekçiye bütçe” sloganı atıldı.

BES üyeleri adına basın açıklamasını okuyan BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, emekçilerin maaş ve ücretlerinin her geçen gün eridiğini ifade ederek, “Son yirmi yıl içerisinde ortalama memur maaşı geleneksel ölçü birimimiz olan çeyrek altın karşısında da hızla erimeye devam ediyor. 20 yıl önce maaşımızla 25 çeyrek altın alabiliyorken bugün 6 çeyrek altın bile alamadığımız bir süreci yaşıyoruz” diye konuştu.

Ercan Erdoğan, taleplerini şöyle sıraladı:

"Bugün ülke genelinde alanlardayız, eğer bu ülke gerçekten ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdüyse büyümeden hakkımızı, İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş, güvenceli çalışma, grevli gerçek bir toplu sözleşme, emek hırsızlığına dönüşen mülakat uygulamalarının son bulmasını, liyakatın esas alınmasını, ücretsiz, nitelikli, anadilinde kurum kreşleri açılmasını, ücretsiz kamusal yaşlı ve hasta bakımı, kamusal emeklilik sisteminin güçlendirilmesini, Bireysel Emeklilik dayatmasına son verilmesini, her türlü ek ödemenin emekli maaşlarına dâhil edilmesini istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.