ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SU GÜNÜNÜ KUTLUYOR

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SU GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dünya Su Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. ASAT’ın düzenlediği "Su Varsa…" konu başlıklı liselerarası fotoğraf yarışmasının kazananlarına...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dünya Su Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. ASAT’ın düzenlediği "Su Varsa…" konu başlıklı liselerarası fotoğraf yarışmasının kazananlarına ödülleri verilirken, kreşlerde etkinlikler gerçekleştirildi. Büyükşehir hizmet binasındaki su bataryalarına yüzde 40’a varan su tasarrufu sağlayan aparatlar takıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyor. Bu kapsamda Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreşlerde etkinlik düzenledi. Miniklere suyun tasarruflu kullanımı, suyun israf edilmemesi ve deniz temizliği konuları anlatıldı. "Su Kirliliği" isimli animasyon film gösterilirken, boyama ve kukla gösterisi yapıldı. Minik öğrenciler renkli etkinliklerde hem eğlendi hem de öğrendi. 

BÜYÜKŞEHİR’İN MUSLUKLARINDA SU TASARRUFU 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Su Günü’nde, temiz su kaynaklarının korunmasına ve suyun verimli kullanılmasına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla belediye hizmet binasındaki su bataryalarına su tasarruf aparatları (perlatör) monte etti. İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü ve ASAT’ın ortaklaşa yapmış olduğu çalışma ile yüzde 40’a varan su tasarrufu sağlanması hedefleniyor. 

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Su Varsa…” konu başlıklı liselerarası fotoğraf yarışması da sonuçlandı. Suyun önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada derece alan öğrenciler ödüllerine kavuştu. ASAT Konferans Salonu’ndaki törende yarışma birincisi Cansu Kader Eser’e bisiklet, ikinci olan Emirhan Gülcan’a tablet, üçüncülüğü elde eden Ceren Sıla Bölükbaşı’na da aksiyon kamerası hediye edildi. 

ÇOCUK SU ELÇİSİ ETKİNLİĞİ 

İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü’nün çocukların su kullanımında farkındalık yaratmak için düzenlediği ‘Çocuk Su Elçisi’ etkinliği de başladı. Çocuklar, Antalya Mobil uygulamasında Formlar kısmında bulunan ‘Çocuk Su Elçiliği’ formunu doldurarak etkinliğe katılabiliyor. İlk 2 bin 800 çocuğa su matarası hediye edilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.