KAHVECİLERDEN "AŞI" ÇAĞRISI: "AŞI YAPTIRMAYANLAR ESNAFA, AVM’LERE ALINMASIN KAPANMA İNTİHAR DEMEKTİR"

KAHVECİLERDEN "AŞI" ÇAĞRISI: "AŞI YAPTIRMAYANLAR ESNAFA, AVM’LERE ALINMASIN KAPANMA İNTİHAR DEMEKTİR"

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanıİsa Güven, yurttaşlara aşıçağrısı yaptı. Güven, “Aşı yaptırmayanlar otobüslere, uçaklara, esnafa, AVM’lere alınmasın. Sakın sakın bir...

TAMER ARDA ERŞİN

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanıİsa Güven, yurttaşlara aşıçağrısı yaptı. Güven, “Aşı yaptırmayanlar otobüslere, uçaklara, esnafa, AVM’lere alınmasın. Sakın sakın bir daha kapanma gözden geçmesin. Kapama demek, küçük esnaf ve zanaatkarın intiharı demektir” dedi.

Koronavirüs pandemisinde vaka sayıları giderek yükselirken; Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanıİsa Güven, yurttaşlara aşıçağrısı yaptı. Güven, şunları söyledi:

“Maske, mesafe ve HES koduna dikkat edelim. Tüm müşterilerimizi kahvehanelerimize bekliyoruz. Ne olursunuz, tüm halkımıza sesleniyorum. Artık aşılarımızı yaptırın. Aşılarınızı yaptırmadınız için kamuoyunda kahvecilerden bulaşıyor algısı oluşuyor. Yazıktır, günahtır. Evimize ekmek parası götürüyoruz. Ne olursunuz, aşılarınızı yaptırmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

“KAPANMA İNTİHAR DEMEKTİR”

Güven, yeni bulaş dalgalarının esnafı perişan edeceğine vurgu yaparak, “Bizim iş yerlerimize gelen insanlar ne olursunuz aşınızı olun” dedi. Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da şu çağrıyı yaptı:

“Aşı yaptırmayanlar, otobüslere, uçaklara, esnafa, AVM’lere alınmasın. Bunlara bir yasa getirsinler, ceza uygulasınlar. Bunların keyfi aşı yapmaması, küçük esnaf ve zanaatkarın, orta direğin çökmesine sebep oluyor. Yazıktır, günahtır. Esnaf ve zanaatkar bu ülkenin belkemiğidir. Sakın sakın bir daha kapanma gözden geçmesin. Kapama demek, küçük esnaf ve zanaatkarın intiharı demektir.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.