KÂĞITHANE’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

KÂĞITHANE’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çevre bilincini arttırmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe çevre dostu yüzlerce öğrenci katıldı. Programda animatörler de sahnedeydi. Seslendirdikleri birbirinden eğlenceli şarkılarla öğrencilere keyifli anlar yaşattılar.

Öğrenciler, Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı yarışma kapsamında dönem boyunca geri dönüşüm atığı biriktirdi. Programda en çok mavi kapak, ambalaj atığı ve atık yağ toplayan okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Dönem boyunca Kâğıthane’deki okullardan toplamda; 13.232 poşet, 39.696 kg ambalaj atığı,  1038 kg atık kapak, 907 Litre atık yağ toplandı.

Ambalaj atığı toplama kategorisinde birinciliği Hasdal Ortaokulu, ikinciliği Mehmet Fırat Yalman İlkokulu, üçüncülüğü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu elde etti. Okullara bilgisayar, projeksiyon cihazı ve tenis masası hediye edildi.

Ambalaj atığı toplama kategorisinde okulların yanı sıra öğrenciler de ödüllendirildi. Hasdal Ortaokulu öğrencisi İkranur Karakaya, Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu öğrencisi Serra Zeynep Demirhan ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Yiğit Bulut Kurt’a Belediye tarafından tablet hediye edildi.

Yarışmanın bir diğer kategorisi de atık yağ toplama idi. En çok atık yağ toplayan Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu öğrencileri Kerem Yiğit Topal ve Mira Su Şişman ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Hafsanur İnci ve Ayşenur İnci’ye bisiklet hediye edildi.

Yarışmada en çok atık kapak toplayan öğrenciler de ödüllerini aldı. Şair Yahya Kemal İlkokulu öğrencisi Hafsa Nur Çukuryurt, toplayan Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu öğrencisi Güneş Emine Ortahisar ve Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu öğrencisi Abdullah Çayıroğlu’na da bisikletleri hediye edildi.

rlydn4a2frnu6kwzeaumhmvd.jpg

xdguw1msxocI0fqsunnkbl6r.jpg

8rsoixety45ujdwvvtjh91gn.jpg

btceqmh2oztyhqgkusjr8p9b.jpg

gevyjchulyfmvcawrfnkrsdd.jpg

dxnhomgoxlIplbrjgwq6fnzu.jpg

bpx07f82kc1qpnw5gryfzcoI.jpg

m6oaia5cs2e1gruqsv0pwrtw.jpg

rroldqklxxsievw8gdqyaz76.jpg

k9apbp6jvtoe2dvcrmufn4rl.jpg

xqg7vkfdb2gbljlt3jp6ynxo.jpg

3tuzmqwtbgIjfxlv6g5nnaj1.jpg

2f0tyjlit54hroyomf7hgmvx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.