Kadınlara yönelik; Dijitalleşen dünyada ekonomik fırsatlardan eşit yararlanma yöntemleri

Kadınlara yönelik; Dijitalleşen dünyada ekonomik fırsatlardan eşit yararlanma yöntemleri

 

 

 

 Kadınların dijitalleşen dünyada ekonomik fırsatlardan eşityararlanabilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği iş birliğiyapıyor.

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı ve  Habitat Derneği işbirliğiyle, kadınların ekonomik fırsat ve imkânlardan eşit şekildeyararlanmasını ve kadınların çalışma hayatına etkin katılımını sağlamak, kadınkooperatiflerinin ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi için dijitalleşendünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen, kadınların ekonomik vesosyal hayata katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunugerçekleştirmek,  kadınların işkurma-geliştirme süreçlerinde destek olmak amacıyla eğitimler düzenleniyor

11 Ağustos 2022 Dijital Okuryazarlık (Temel Düzey), 12Ağustos 2022 Teknoloji Okuryazarlığı konularında eğitimleri Adana BüyükşehirBelediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

17 Ağustos 2022 Kariyer Planlama,  18 Ağustos 2022 Bireyler İçin FinansalOkuryazarlık, 24 Ağustos 2022 Dijital Pazarlama, 25 Ağustos 2022 Tasarım OdaklıDüşünme Atölyesi ve 8 Eylül 2022 Dijital Finansal Okuryazarlık eğitimleri deyine 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 10:00-12:00 saatleri arasında düzenlenecektir.

 

DİJİTAL OKUR-YAZARLIKEĞİTİMİ

11 Ağustos 2022 tarihinde Geleceğini Tasarla Projesikapsamında Dijital Okuryazarlık Eğitimi; bireylerin dijital teknolojilerikullanırken bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilmebecerilerini artırarak yeni medya ve iletişim ortamlarıyla etkin bir şekildeetkileşim kurmasını amaçlarıyla verildi.

 Eğitimde dijitalvatandaş kavramına dikkat çekilerek dijital ortamda bireylerin kendi güvenliklerinisağlayarak bilinçli birer kullanıcı olabilmeleri konusunda bilgi aktarıldı.

TEKNOLOJİOKUR-YAZARLIĞI

12 Ağustos 2022 tarihinde kadınların ekonomik ve sosyalhayata katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunugerçekleştirmek üzere 2007 yılında Teknosa ve Habitat Derneği ortaklığındahayata geçirilen Kadın için Teknoloji Projesi kapsamında TeknolojiOkuryazarlığı eğitimi;  Kadınlarınekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknolojientegrasyonunu kapsamında; bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları,internete giriş ve e-posta gönderimi, genel uygulama eğitimleri, E-Hizmetler,Sosyal Medya, Güvenli İnternet Kullanımının bilgisi verildi.

DOĞRU KARİYER PLANI

17 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek Kariyer Planlamaeğitimi ile bireylerin iş arama ve başvuru süreçlerine etkin katılımlarının vedoğru kariyer planı oluşturmalarının sağlanması amacıyla yürütülen GeleceğiniTasarla Projesi kapsamında Kariyer Planlama Becerileri Eğitimi gerçekleşecek.Kariyer planlama becerilerini artırarak iş arama ve başvuru süreçlerine dahaetkin katılım sağlamak için CV-Ön Yazı hazırlama, mülakat teknikleri ile ilgilibirçok başlık özelinde bilgi verilecek.

FİNANSALOKUR-YAZARLIK EĞİTİMİ

Bireylerin temel finansal okuryazarlık prensiplerini anlamabecerilerini artırarak finansal bilinç farkındalığı oluşturmayı amaçlayanParamı Yönetebiliyorum Projesi, bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi 18Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

HEDEFİ OLAN KADINAİNTERNETLE HAYAT KOLAY

Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi kapsamındaonline Dijital Pazarlama Eğitimi ile kadınların pazarlama /online satış,e-ticaret mevzuatı gibi konularda farkındalıklarının artması ve onlineplatformlarından satış gerçekleştirmelerinin teşviki amacıyla 24 Ağustos 2022tarihinde gerçekleştirilecek.

TASARIM ODAKLIDÜŞÜNME ATÖLYESİ

25 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek Tasarım OdaklıDüşünme Atölyesi’nde, üretici kadınlar kullanıcılarını merkeze alarakürünlerini nasıl geliştirebileceklerini derinlemesine sorgulama fırsatıyakalayacak. Katılımcılar, uygulamalı vaka çalışması ile hedef kitlelerinitanırken, deneyim haritası kanvası ile potansiyel müşterilerinin tümetkileşimlerini, kullanıcının gözüyle deneyimleyecek.

“DİJİTAL GÖÇMEN”LİK…

8 Eylül 2022 tarihinde düzenlenecek Dijital FinansalOkuryazarlık Eğitimi ile dijital çağda doğan ve büyüyen genç nesli “dijitalyerli”, dijital dünya ile sonradan tanışanları “dijital göçmen” olaraktanımlayarak iki hedef gruba dijital finansal sistemleri rahatçakullanabilmelerini, bu kullanım esnasında oluşabilecek riskleri, tehditleri vealınabilecek önlemleri öğrenmelerini sağlayarak farkındalık oluşturmayıhedeflemektedir.

wOHNsdIBZX1eL52Cb4rpqcxP..jpeg

PtQNKaAsgEIO7pJqC6Ff14X2..jpeg

3xpaYeOy46JUizqjDCug0IdH..jpeg

R3gm5OEcAK9YUGNs7zSwxuHZ..jpeg

AC9d7LuhZ2nstNfzBjcSKI15..jpeg

ganGfO9EFubBpYmekiIywj6Q..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.