Kadınlar ve Kuzgunlar ‘Hiçbir Zaman’ bu kadar güzel olmamıştı

Kadınlar ve Kuzgunlar ‘Hiçbir Zaman’ bu kadar güzel olmamıştı

Ressam ve eğitmen Eda Semahat Şanlı’nın kadınlarla kuzgunları özdeştirdiği portre çalışmalarının yer aldığı “Hiçbir Zaman” isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. 

Özellikle uzun boyunlu figürlü resimleriyle tanınan İtalyan ressam Amedeo Modigliani’nin eserlerinden ilham alan Şanlı’nın kadınlarla kuzgunları özdeştirdiği portre çalışmalarının yer aldığı sergisi büyük ilgi topladı. Erzincan Altınbaşak doğumlu sanatçının sergisinin açılışına Erzincan Altınbaşak Beldesi Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.  

DIŞLANAN, YORULMUŞ KADINLARI RESMETTİ  
Kadın portreleri yapmayı çok sevdiğini ifade eden  Şanlı “Kadının  güçlü doğasına bakarken günümüzde kadınların içinde bulunduğu durumları resmettim. Bu sergide yorgun, umutsuz, dışlanmaktan, meta olarak görülmekten, uğursuz, şeytan sayılmaktan yorulmuş kadınların mutsuzluğunu anlattım. Bu anlatımın bir diğer odağında ise kadınlara eşlik eden kargalar var. Birçok kişi bilir karga mitlerini. Mitlerin çoğunda zeki ve yetenekli olan kargalar tanrıların koruyucularıdır. Ama Anadolu’da renginden, sesinden hatta zekâsından dolayı şeytan olarak algılanır; istenmez, evlerin yakınlarına konduğunda taşlanır, kovalanır… Tıpkı kadınlar gibi. Ne kadar benzer değil mi? İşte bu yüzden kadınlarla kargaları özdeştirip çalışmalarıma başladım. Bu süreçte bir arkadaşım Edgar Allan Poe’nun ‘Kuzgun’ şiirinden bahsedince, oradaki anlatım ve ifade benim açımdan bu serginin tamamlayanı oldu. Onu da dâhil edince harika işler ortaya çıktı.” dedi. 

Babası halk ozanı, annesi masal anlatıcısı olması dolayısıyla sanatla iç içe büyüyen, Anadolu’nun zengin kültürel birikiminden etkilenen Şanlı “Resimde portre çalışmaya devam edeceğim ama farklı disiplinleri bir arada kullanarak üreteceğim Anadolu mitleri serisi projemin çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağım.” diye konuştu. Şanlı’nın sergisi 21 Şubat’a dek Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir.  
 

Tarih : 09.02.2022 Photos of news

lj6mvrydnzv2dIcfzfk57w8g.jpg

hepqwpsyu8jecdxqcfiojby3.jpg

yk1zmgt7adiqexj90unj6bcs.jpg

a8smfvywcvhdtxlchzex4rmo.jpg

erutyjelzbwsgzxolfv9If8m.jpg

pnp72oosxf8shhjvrbw9rq6m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.