Kadın Hakları İnsan Hakkıdır, Şiddetsiz ve Eşit Bir Yaşam Temel Haktır

Kadın Hakları İnsan Hakkıdır, Şiddetsiz ve Eşit Bir Yaşam Temel Haktır

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve önlenmesinekatkı sağlamak için 16 gün boyunca sürecek etkinlikler yoğun şekilde devam ediyor.

KadınaŞiddetle Mücadele Ormanı’na fidan dikildi, basın açıklaması okundu, kentin tarihimekanlarında turuncu ışıklandırma yapıldı, belediye otobüslerinde ve çeşitlinoktalarda “Kadına Şiddete Hayır” mesajları yayınlandı, Kadın Hakları Durağıoluşturuldu.

25 Kasım KadınaYönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Adana BüyükşehirBelediyesi’nce 16 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler sürüyor.  Sarıçam İlçesi Hakkıbeyli Mahallesi’ndeki 25Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Ormanı'nda, Adana' da öldürülen kadınlarınanısına fidan dikimi yapıldı. Ayrıca Adana BüyükşehirBelediyesi’nce kentin çeşitli noktalarında ve tarihi mekanlarında turuncurenkli ışıklandırma yapılarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi vefarkındalık oluşturulmasına katkı sağlandı. Belediye otobüslerinde ve işaretlimesaj panolarında da “Kadına Şiddete Hayır” mesajı yayınlandı.

Sarıçam İlçesiHakkıbeyli Mahallesi’ndeki 25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Ormanı'nda gerçekleştirilenfidan dikimi ve anma programına katledilen kadınların aileleri, kadınmilletvekilleri, siyasi partilerin kadın kolları yönetici ve üyeleri, AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin kadın belediye meclis üyeleri, kadın bürokratlar, kadındernekleri ve meslek odalarından kadınlar katıldı.

HER BİRFİDAN ÖLDÜRÜLEN KADINLAR İÇİN YAŞAYACAK

Programdaokunan ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Kadına yönelik şiddet, BMKadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi tarafından ‘kadına, kadın olduğu için yöneltilen veyaorantısız biçimde kadınları etkileyen şiddet’ olarak tanımlanmaktadır.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre 2022 Ocak ayındanbugüne kadar ülkemizde 349 kadın, yaşadığımız kentte ise 12 kadın erkekler tarafındanöldürülmüştür. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için;öncelikle yasaların uygulanması ve kadınların kazanımlarının garanti altınaalınması gerekir. Bizler kadınlarıkoruyan İstanbul Sözleşmesi’nin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarediyoruz.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisimizin29.01.2021 tarihli ve 292 sayılı kararı gereğince ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ormanı’ oluşturdu. Bugün burada 2021-2022 yılında Adana’daöldürülen kadınların anısına fidan dikimini gerçekleştireceğiz.

Buradaki her bir fidan öldürülen kadınlar için yaşayacak. Kadına şiddetle mücadeleyi burayadiktiğimiz ağaçlar gibi büyütecek şiddetsiz bir dünya umudumuzu tıpkı buağaçlar gibi koruyacağız.”

Basınaçıklamasında Adana’da katledilen kadınların isimleri dile getirildi vehayatını kaybeden kadınlar saygıyla anıldı. Açıklama; “Kadına yönelikşiddetin son bulduğu, cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir dünyada yaşamayıistiyoruz” söylemiyle noktalandı.

KADINHAKLARI DURAĞI OLUŞTURULDU

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce Seyhan Baraj Yolu Niv Göz Hastanesi’nin yakınındakidurakta kadın hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak için  KadınHakları Durağı oluşturuldu. 19/05/2022 tarihiitibari ile akıllı kent uygulaması üzerinde bahse konu durağın ismi, KadınHakları Durağı olarak güncellendi. “Kadın Hakları İnsan Hakkıdır”, “Şiddetsizve Eşit Bir Yaşam Temel Haktır” sözlerinin yer aldığı Kadın Hakları Durağı’ndakadınların şiddete maruz kaldıklarında 7/24 arayabilecekleri numaralar yeralıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DaireBaşkanlığı’nca belediye binası içerisinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleyeyönelik bilgilendirme afişleri asıldı. Afişlerin içeriğinde yer alan şiddettürlerinden birine veya birden fazlasına uğranılması durumunda 7/24aranabilecek telefonlar yer alıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 10 Aralık 2021tarihine kadar Kadına Şiddete Hayır demeyi, toplumu bilgilendirmeyi vefarkındalık yaratmayı hedefleyen etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

 

rozqivmjyxm5hdrwgvxeoehd.jpg

njqlpkhjyxuuvo9hiw7gbp3g.jpg

1xfeIvtsvamqi4yz0q3ugkpr.jpg

rvphchjwxadjcx390d6bul5s.jpg

cvq5ge93szdnj1oqky2tblpy.jpg

bajqn1yont0vizd5ukuoebvx.jpg

zsmdurqmfycsxtziewpk6fer.jpg

zqaes3ph9guwna5jb8fmjdlx.jpg

hexuaq79drpucmsIbmzqnc8v.jpg

urkoaimp1wyqcy5gzjxknvrb.jpg

jfsxza153eupyqjoadmrf7le.jpg

hvkjxsctlb06w7gexkav1bzq.jpg

4lIf5atzslnbsiq2w7m9f3hm.jpg

8wfdpzhqmok2tlgwx5in6Im0.jpg

puaxl0vh7b8ss1blvy4wcetq.jpg

xbht2qicybsovrzeq4nmondx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.