KADIN CİNAYETİNDE SANIĞIN MÜEBBET HAPSİİSTENDİ

KADIN CİNAYETİNDE SANIĞIN MÜEBBET HAPSİİSTENDİ

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, 6 yaşındaki kızının önünde Tuğba A.’yıöldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Uslu hakkında müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, 6 yaşındaki kızının önünde Tuğba A.’yıöldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Uslu hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Tuğba A., İstanbul Arnavutköy’de yeni taşınacağı evi temizlediği sırada erkek arkadaşı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Murat Uslu tarafından 6 yaşındaki kızının önünde silahla vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 

Tuğba A.’nın öldürülmesine ilişkin davaya İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.

Murat Uslu, duruşmaya; tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Tuğba A.’nın kardeşleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmayı takip etti.

MÜTALAA: SANIĞIN BEYANLARINA İTİBAR EDİLEMEZ

Duruşma savcısı, duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Mütalaada; Uslu'nun, maktulün kendisine yönelik haksız tahrike neden olacak sözler söylediğini ifade etmesine karşın, somut bir delilin bulunmadığı belirtildi.

Mütalaada, ayrıca Murat Uslu'nun pencereden eve girmesi ve silahın kurulu bir vaziyette bulunması ve silahın tetiğine basınç kuvveti uygulanmadan, çekme çekiştirme veya sarsıntı gibi etkenlerle kendiliğinden patlamadığına, tetiğine 3.5 kg civarı basınç uygulanması gerektiğine ilişkin Adli Tıp Kurumu Raporu dikkate alındığında, sanığın beyanlarına itibar edilemeyeceği anlatıldı.

Duruşma savcısı, sanık Murat Uslu hakkında; “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep etti.

Uslu’nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 28 Eylül’e ertelendi.

“KADIN CİNAYETLERİ BÖYLE OLMAYA DEVAM EDECEK”

Duruşma sonrasında Tuğba A.'nın ailesinin avukatları, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Tuğba A.'nın kardeşi Leyla A., "Adalete güvenmek istiyorum. Çocuğuna ben bakıyorum. İki sene oldu. Hala daha aynışeyler. O tabanca oraya kendi kendine girmiyor. Her şey belli" dedi.

Tuğba A.’nın kardeşlerinden Ümmiye G. ise "Kardeşim öldü, 1,5 yıl oldu, gitti, gelmeyecek. Fakat böyle olursa bu kadın cinayetleri böyle olmaya devam edecek. Üzgünüm, umduğumuz gibi olmadı" diye konuştu.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.