İZMİT BELEDİYE BAŞKANI CUMHURİYET'İN 98. YILINI KUTLADI

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI CUMHURİYET'İN 98. YILINI KUTLADI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Hürriyet, “Cumhuriyetimizi korumak asli görevimizdir”...

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Hürriyet,  “Cumhuriyetimizi korumak asli görevimizdir” dedi
 
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, cumhuriyetin ilanının 98’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Hürriyet'in mesajı şöyle:
 
 “Türk milletinin geleceğini sarsılmaz adımlarla koruma altına alan, fikren ve ruhen verdiği güvenle yeni bir hayatı müjdeleyen cumhuriyet, sağlam esaslarıyla günümüzde de koruyuculuğunu sürdürüyor. Türk Milleti’ni çok iyi tahlil eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün toplumun gelişmesi, refah seviyesini yükseltmesi ve daha güvenli yaşam ortamının hazırlanması için en uygun yönetim şekli olarak belirlediği cumhuriyeti içinde bulunduğumuz dönemlerde çok daha iyi idrak ediyoruz.
 
 
"TÜRK MİLLETİ BU GURURU İLK GÜNKÜ TAZELİĞİYLE YÜREĞİNDE TAŞIMAKTADIR"
 
Atalarımızın canlarını hiçe sayarak verdiği mücadeleler sonunda kazanılmış cumhuriyet rejimine yönelik zayıflatma girişimleri asla karşılık bulmayacaktır. Halka rağmen yapılamayan hiçbir şey gibi cumhuriyetin göz ardı edilmesi de söz konusu olamaz. Milletimizin kanıyla kazandığı cumhuriyeti koruma güdüsü her Türk bireyinin ruhunda vardır. Bu nedenledir ki cumhuriyetimiz, hiçbir dönemde sanıldığı gibi zayıf değildir, olmayacaktır. 98 yıl önce ilan edilen cumhuriyetin kazanımlarını, yaşamın her alanında ilerleme, gelişme ve medeniyet olarak gören yüce Türk Milleti bu gururu ilk günkü tazeliğiyle yüreğinde taşımaktadır.
 
 
"HER FİKRE SAYGI DUYAR"
 
Bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini dünyaya gösteren milletimiz, 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edilmesiyle küllerinden doğdu. Samimi ve yasal olmak kaydıyla her fikre saygı duymayı özümseyen cumhuriyet, bizim en büyük mücadelemiz, korumak ve yaşatmakla sorumlu olduğumuz asli görevimizdir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
 
"PARLAMENTER DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
 
Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği ve hukuku hiçe sayanlara inat cumhuriyete ve parlamenter demokrasiye sahip çıkacağız. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden devlet adamlarımızı, bağımsızlığımız için canını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini yaşatma kararlılığıyla halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.