MİL-DİYANET SEN: “SÖZLEŞMENİN İPTALİ; 'ÖNCE AHLÂK VE MANEVİYAT' BAYRAĞI İLE HAREKET ETMENİN SONUCUDUR”

MİL-DİYANET SEN: “SÖZLEŞMENİN İPTALİ; 'ÖNCE AHLÂK VE MANEVİYAT' BAYRAĞI İLE HAREKET ETMENİN SONUCUDUR”

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı’yla feshedilmesinin ardından Manevi İlkeli Liyakatlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) “Sözleşmenin iptali; inancın,...

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı’yla feshedilmesinin ardından Manevi İlkeli Liyakatlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) “Sözleşmenin iptali; inancın, azmin, gayretin, cesaretin ve "Önce Ahlâk ve Maneviyat" bayrağı ile hareket etmenin sonucudur. Mil-Diyanet Sen olarak ülkemizde yaşanan manevi tahribata "DUR!" demek için mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı’yla feshedilmesi ile ilgili olarak Mil-Diyanet Sen yazılı açıklama açıklama yaptı. “Aileleri perişan eden, yuvaları dağıtan ve kadın cinayetlerini durdurmak yerine artıran İstanbul Sözleşmesine, kurulduğumuz günden itibaren karşıçıkan en etkili sivil toplum kuruluşu olduk" denilen açıklamada şu görüşler savunuldu:

"Her fırsatta İstanbul Sözleşmesini eleştirdik, olumsuz sonuçlarını dile getirdik. Ama bu konuda rakip sendikalarımız bile bizi çok eleştirdiler; "Yapmayın, etmeyin! Korkmuyor musunuz?" dediler. Yıldırmaya kalktılar, "Reis kızar, hükumet kızar" dediler ama biz yılmadık, bulduğumuz her fırsatta ve her platformda cesurca "İstanbul Sözleşmesi iptal edilene kadar mücadele edeceğiz" dedik ve elhamdülillah haklılığımız tescillendi. Çünkü biz kınayanların kınamasından korkmadık. Çünkü kuruluş misyonumuzda; "Yanlışı kim yaparsa yapsın, söylemek' vardı, söyledik de."

"AHLAKSIZ TV DİZİLERİİÇİN DE ÖNLEM ALINMALI"

İstanbul Sözleşmesi’nin tarihin çöplüğüne gömüldüğü öne sürülen açıklama şöyle:

"Meclis'te kabul edenleri de eleştirdik.  Bizim derdimiz, kim yaparsa yapsın, yanlış yapanları uyarmaktı, derdimiz üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Demek ki oluyormuş, mücadelemiz sonuç verdi ve İstanbul Sözleşmesi bir daha gündeme gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gömüldü. İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi için mücadele eden tüm sivil toplum kuruluşlarına, mücadelemizi haklı bularak, özellikle feshedilmesi kararını veren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ahlaksız televizyon dizi ve filmleri, LGBTİ dernek faaliyetleri, milletimize umut olarak empoze edilen kumar ve şans oyunları için de bir önlem alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Sözde muhafazakâr TV kanallarının aile yapımızı daha fazla yıpratmaması için RTÜK’ü göreve çağırıyor, içinde Diyanet’in de bulunduğu RTÜK ‘Ahlâk Denetim Kurulunun kurulmasını Mil-Diyanet Sen olarak talep ediyoruz. Sözleşmenin iptali; İnancın, azmin, gayretin, cesaretin ve "Önce Ahlâk ve Maneviyat" bayrağı ile hareket etmenin sonucudur. Mil-Diyanet Sen olarak ülkemizde yaşanan manevi tahribata "DUR!" demek için mücadelemize devam edeceğiz.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.