İZMİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

İZMİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine Bayındır'da bir aracı durdurdu. Araçta yapılan...

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine Bayındır'da bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada Osmanlı, Roma ve Bizans dönemine ait 173 parça tarihi eser ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, Bayındır'da tarihi eser ticareti yapılacağı bilgisine ulaşıldı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Bayındır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, içinde 2 şüphelinin bulunduğu aracı Zeytinova mahallesinde durdurdu.

Araçta yapılan aramada Osmanlı, Roma ve Bizans dönemine ait 154 adet sikke, 19 adet küpe, kolye ucu ve yüzük olmak üzere toplam 173 parça tarihi eser ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler, Tire Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken gözaltına alınan iki şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.