İYİ PARTİLİ USTA'DAN ERDOĞAN'A "ŞAHLANMA" YANITI : "İŞSİZ SAYIMIZ 10 MİLYONU AŞTI. BURADA BİR ŞAHLANMA VAR"

İYİ PARTİLİ USTA'DAN ERDOĞAN'A "ŞAHLANMA" YANITI : "İŞSİZ SAYIMIZ 10 MİLYONU AŞTI. BURADA BİR ŞAHLANMA VAR"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye şahlanış dönemine girdi" açıklamasına ilişkin, "Türkiye, tarihinin en yüksek işsizliğini...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye şahlanış dönemine girdi" açıklamasına ilişkin, "Türkiye, tarihinin en yüksek işsizliğini yaşıyor. Geniş tanımlı işsiz sayımız 10 milyonu aştı. Burada bir şahlanma var" dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Usta, partisinin Manisa İl Başkanlığı’nda bugün bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye şahlanış dönemine girdi" sözlerini değerlendiren Usta, özetle şunları söyledi:

"Olumlu anlamda Türkiye ekonomisinde bir şahlanışı görebiliyor değiliz. Bunu zaten sizler yaşıyorsunuz. Vatandaşımız yaşıyor. Olsa olsa Türkiye nerede şahlanmış olabilir. Devletin borcu artıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borcun tamamından fazlasını, son iki yılda, son üç yılda AK Parti hükümetleri yaptı. Burada bir şahlanmış olmuş olabilir. Veya çiftçi borçları: 2,6 milyar TL olarak teslim aldığıçiftçi borçları, bugün -bunu banka sistemi üzerinden ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borç olarak söylüyorum- 150 milyar TL’yi geçti. Tabii burada bir şahlanma var. Eğer kastı buysa doğru.

"GENİŞ TANIMLI İŞSİZ SAYIMIZ 10 MİLYONU AŞTI, BURADA BİR ŞAHLANMA VAR"

Esnaf geçinmekte zorlanıyor. Esnafın durumu zaten kötüydü. Pandemide iyice kötü oldu. Borcu borçla bile artık çeviremeyecek hale geldi. Borcu da tıkandı esnafın. Buradaki bir şahlanışsa o anlamda doğru olmuş olabilir. Hane halkı borçlarıöyle. 2,2 milyar TL veya eski parayla katrilyon TL ile aldığı tüketici borçları bugün yaklaşık 900 katrilyona ulaştı. Yani 450 kat artan, Türkiye’de başka ne var ben bunu bilmiyorum. Buralarda bir şahlanma var, eğer kastı buysa o da doğru olmuş olabilir. İşsizlik oranları: Türkiye, tarihinin en yüksek işsizliğini yaşıyor. Geniş tanımlı işsiz sayımız 10 milyonu aştı. Burada bir şahlanma var.

İsmi bilinen ekonomiler içerisinde en yüksek faizi veren, en yüksek enflasyonu sahip ülkesiyiz. Yani dünyanın -son üç, beş ayı dışarıda tutarsak- enflasyonu arttırmaya çalıştığı bir ortamda Türkiye enflasyonda rekordan rekora koştu. Eğer şahlanmadan kasıt bunlarsa evet buralarda bir şahlanma var, ancak olumlu anlamda vatandaş yansıyan bir şey yok."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.