İYİ PARTİLİ TÜRKKAN'DAN ERDOĞAN'A 'HAMDOLSUN' TEPKİSİ: TÜRKİYE’DE ŞAHİN ORAYA GİTTİ NE OLDU?

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN'DAN ERDOĞAN'A 'HAMDOLSUN' TEPKİSİ: TÜRKİYE’DE ŞAHİN ORAYA GİTTİ NE OLDU?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamdolsun” açıklamasına tepki gösterdi ve "Hani bu konu Türkiye’yi çok üzdüğü için Sayın Cumhurbaşkanı...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamdolsun” açıklamasına tepki gösterdi ve "Hani bu konu Türkiye’yi çok üzdüğü için Sayın Cumhurbaşkanı bizatihi gündeme getirecekti. Ne kadar mutlu olmuş gündeme gelmemesinden. Bizi niye kandırdın Sayın Cumhurbaşkanı? Biz gerçekten senin üzüldüğünü zannetmiştik. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bırakın bunu sormayı, gündeme gelmemesinden o kadar mutlu ki, Allah’a hamdediyor. Türkiye’de şahin, oraya gitti ne oldu?” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkkan, özetle şunları söyledi:

“Hani bu konu Türkiye’yi çok üzdüğü için Sayın Cumhurbaşkanı bizatihi gündeme getirecekti. O zaman yaptığı açıklamada Biden’ı eleştirmişti Sayın Erdoğan. Ne kadar mutlu olmuş gündeme gelmemesinden. Bizi niye kandırdın Sayın Cumhurbaşkanı? Biz gerçekten senin üzüldüğünü zannetmiştik. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bırakın bunu sormayı, gündeme gelmemesinden o kadar mutlu ki, Allah’a hamdediyor. Millet ondan Biden’a "ey Biden" demesini beklerken, o bu konu gündeme gelmediği için hamdetti, şükür etti. Bir gün önce 24 Nisan’ın hesabını soracağını anlattı Türkiye’de. Türkiye’de şahin, oraya gitti ne oldu? Bir gün sonra gündeme gelmediğine şükür ediyor. Bunu nasıl izah edelim bilmiyorum.”

“YANİ BİDEN’IN SOYKIRIMI KABUL ETMESİNİ ONAYLIYOR”

"Biz de anladık ki, Amerika Başkanı Biden’ın attığı soykırım iftirası konusu, ‘Hamdolsun’ hiç gündeme gelmemiş. Geçiştirildi diye sevinmek yerine Türk Milleti’ne bunun cevabı bir an önce verilmelidir. Yani Biden’ın soykırımı kabul etmesini onaylıyor. Ben öyle anlıyorum. Nereden nereye geldik yani ne diyelim bilmiyorum"

45 DAKİKADA NE OLDU?: Sayın Erdoğan’ın Biden ile görüşmesinden sonra AK partili yetkililer etkililer, o her gün basına konuşanlar, AK Partiyi destekleyenler mutluluk çığlıkları attılar. Bu 45 dakikalık görüşmede ne oldu da siz mutluluk çığlıkları atıyorsunuz?

NİYE OYNAYALIM MİLLET AÇLIKTAN KIRILIYOR: Sayın Erdoğan Merkez Bankası rezervlerinin 100 milyar dolara ulaştığını söyledi. Merkez Bankası’nın rezervleri düştüğü için zil takıp oynayanlar varmış. Niye oynayalım? Millet açlıktan kırılıyor. Herkesin keyfi sizin gibi değil ki. Millet üzülüyor. Elem içerisinde hep.

“BU KURUMLARDA TÜM SİYASİ PARTİ GRUPLARININ TEMSİLİ, DEMOKRASİNİN RUHUNUN İCABIDIR”

RTÜK Üye seçimlerine ilişkin konuşan Türkkan, şunları söyledi:

“RTÜK üye seçiminde Meclis’in diğer yaptığı seçimlerde olduğu gibi anayasanın ruhuna aykırı hareket edildiğini ifade etmek istiyorum. İYİ Parti’nin üye seçiminin önüne geçiliyor. Bu kurumlarda tüm siyasi parti gruplarının temsili, demokrasinin ruhunun icabıdır. Sayın Meclis Başkanı’na bu konuda müracaat ettik. Meclis Başkanı verdiği cevapta iç tüzük ve kanun bu işe cevaz vermiyor. Hesaplama yapılırken Meclis’teki milletvekili sayısına göre değil; Meclis’teki grubu bulunan siyasi partilerin milletvekili sayısının toplamına göre yapıldığını söylüyor. Oradan da bir yol çizmişler. Grubu olmayan, bağımsız olan veyahutta grup kuramayan partilerdeki milletvekilleri ne işe yapıyor? Bunlar milletvekili değil mi? Gelin bu kanunu düzeltin. Yarın bu kanunla ilgili sizler aynı mecrada aynı sıkıntılara düşeceksiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.