İYİ PARTİLİ SELÇUK BABACAN: “ARTIK HALKIN SABRINI ZORLAMAYIN. ESNAF AÇ, HALK AÇ”

İYİ PARTİLİ SELÇUK BABACAN: “ARTIK HALKIN SABRINI ZORLAMAYIN. ESNAF AÇ, HALK AÇ”

Artvin’in Ardanuç ilçesinde sebzecilik yapan İYİ Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan, üst üste gelen akaryakıt zamları ile ilgili olarak, "Yetkililere...

UĞUR İSTANBULLU

Artvin’in Ardanuç ilçesinde sebzecilik yapan İYİ Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan, üst üste gelen akaryakıt zamları ile ilgili olarak, "Yetkililere sesleniyoruz buradan. Artık halkla oynamayın, Halkın sabrını zorlamayın, geçim derdi aldı başını gidiyor. Esnaf aç, halk aç” dedi.

Rize’de, İYİ Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan, bir ay önce haftada üç kez sebze haline gittiğini ancak artık haftada bir kez gidebildiğini söyledi. Selçuk Babacan, şöyle konuştu:

“2.800 LİRA ALAN VATANDAŞ NASIL GEÇİNECEK?”

“Mesleğimiz gereği sebze meyve haline geldik. Yerinde görelim dedik. Arabamız boş. Normal şartlarda haftada üç kez gelirdik bu hale. Gördüğünüz gibi bomboş. Halkın alım gücü düştü. Bu araç gördüğünüz araç, Ardanuç ilçesinden Rize haline, 400 kilometre gidiş geliş. Zamlar gelmeden önce yakıtımız 420 liraydı, şu an gelirken 500 liraya doldurduk. Gittiğimizde yine bitecek.

Şuna değinmek istiyorum: Domatesin kilosu hal fiyat çıkışı 6 lira. 15.800 lira alan eski vekilimiz geçinemezken, asgari ücretle 2 bin 800 liraya geçinen halkımız ne yapacak?

“ARTIK HALKLA OYNAMAYIN”

‘Halkımızın cebi dolu’ diyor, nerede dolu? Şu arabanın halini görüyorsunuz, halkın alım gücü düştü. Buradan malı getirdiğimde tezgahımdaki tezgahtar eleman, halka; müşteriye sunarken üzülerek sunuyor, korkarak sunuyor. Müşterinin tepkisini almaktan korkuyor. Ve alım gücümüz çok düştü esnafın da düştü, halcinin de düştü, müşterinin de düştü. Soruyorum ekonomi bu kadar güzelse, bu durum ne? Bu durum böyleyse cebimizde para nerede?

Yetkililere sesleniyoruz buradan. Artık halkla oynamayın, Halkın sabrını zorlamayın, geçim derdi, aldı başını gidiyor. Esnaf aç, halk aç. Sıkıntılarımız bu şekilde dile getirmek suçsa, arabanın halini görüyorsunuz. Bu arabanın gidiş gelişi 500 lira, masrafını falan koyuyorsun, sıfıra sıfır herkes şu anda zor durumda.

Şu bir aydır, nasıl bir sıkıntı oldu ekonomik sıkıntımız üst safhada zaten. Haftada bire düşürdük, geliş gidişimizi. Ve yine gördüğünüz gibi boş gidiyoruz, yani iş olarak düşmedi, fakat halkın alım gücü düştü çünkü para yok, para olmayınca da alım gücü düşüyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.