İYİ PARTİLİ CESUR ŞARKİKARAAĞAÇÇÖPLÜĞÜNDEN SESLENDİ: "İNSAN SAĞLIĞINA MÜTHİŞ ZARAR VEREN BİR ORTAMDAYIZ, GELİN BURAYI ISLAH EDELİM"

İYİ PARTİLİ CESUR ŞARKİKARAAĞAÇÇÖPLÜĞÜNDEN SESLENDİ: "İNSAN SAĞLIĞINA MÜTHİŞ ZARAR VEREN BİR ORTAMDAYIZ, GELİN BURAYI ISLAH EDELİM"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin merkez çöplüğünün önünde, buranın çok bakımsız ve insan sağlığına...

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin merkez çöplüğünün önünde, buranın çok bakımsız ve insan sağlığına zarar verici olduğunu söyledi. Cesur, "Bu güzel Şarkikaraağaç’ın, bu güzel manzaranın önündeki bu çöplük bence Şarkikaraağaç’a hiç yakışmamış. Şarkikaraağaçlı milletvekillerine, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Gelin burayııslah edelim" dedi.

Çöplük alanından yaptığı açıklamada, bölgede bir köpek ölüsüyle karşılaştıklarını belirten cesur, "Burada hasta hayvanlar var, çöplüğün dibinde yaşıyorlar, bu hayvanlar nasıl ölmesin?" diye sordu.

Cesur'un açıklamasışöyle:

"Burası maalesef Şarkikaraağaç ilçesinin merkez çöplüğü. ‘Maalesef’ diyorum çünkü bu kadar bakımsız, bu kadar çöplerin ortaya bırakıldığı, insanların sağlığına müthiş zarar veren bir ortamdayız. Dünyada ve Türkiye’de de birçok yerde çöp arıtması yapıldığı gibi bunlar enerjiye dönüştürülüyor ve kazanç sağlanıyor.

Burada hasta hayvanlar var, çöplüğün dibinde yaşıyorlar, bu hayvanlar nasıl ölmesin? Maalesef ölü bir köpeğin önündeyiz, beş dakika önce bunun ölüsüyle karşılaştık. Tüm hayvan severlerin elini vicdanına koymalarını istiyorum. Tüm Şarkikaraağaç halkına, Şarkikaraağaç milletvekillerine, "İnsanlıkla ilgim ve alakam var" diyen herkese sesleniyorum buradan. Hayvanları sevmeyen insanları sevemez. Bu çöplüğün önünde, bu kadar mikrobun içerisinde bir canlı nasıl yaşasın?

Bu güzel Şarkikaraağaç’ın, bu güzel manzaranın önündeki bu çöplük bence Şarkikaraağaç’a hiç yakışmamış. Şarkikaraağaçlı milletvekillerine, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Gelin burayııslah edelim."

Alanda bir de inek ölüsüyle karşılaşan Cesur, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslendi ve şöyle konuştu:

"Burada bir inek ölmüş ve hayvan sahibi getirip buraya atmış. Tarım Bakanı’na sesleniyorum. Burada hayvanlar besleniyor. Burada hayvanlar, neden öldüğü belli olmayan hayvanları tırtıklıyorlar. Bunların usulüne uygun gömülmesi lazım. Bizim ne inancımızda ne de çağdaş tıp anlayışında böyle bir şey yok. Herkesi göreve çağırıyorum. Buradaki bu manzarayı görün. Çok ciddi bir sağlık skandalıyla karşı karşıyayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.