İYİ PARTİ KÜRSÜSÜNE ÇIKAN OTİZMLİ AİLELERİN İSTEĞİ: "OTİZM EYLEM PLANI"

İYİ PARTİ KÜRSÜSÜNE ÇIKAN OTİZMLİ AİLELERİN İSTEĞİ: "OTİZM EYLEM PLANI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüyü“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla otizmli bir gencin annesi Nevin Aktulga'ya bıraktı. Otizmli ailelerin sıkıntılarını...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüyü “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla otizmli bir gencin annesi Nevin Aktulga'ya bıraktı. Otizmli ailelerin sıkıntılarını anlatan Aktulga, "Otizmli aileler devletin bir an önce ‘Otizm Eylem Planı’nı hayata geçirmesini dört gözle bekliyorlar. Bu eylem planı hayata geçirilirken otizmli ailelerin de o grubun içinde olması daha isabetli kararlar alınmasını sağlayacaktır" dedi. 

Akşener, grup toplantısında "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne dikkat çekmek için, kürsüye 36 yaşındaki otizmli Cemil Akşemseddinoğlu ve annesi Nevin Aktulga'yıçıkardı. Oğluna 2,5 yaşında otizm teşhisi konulduğunu söyleyen Anne Aktulga, "Çok zorlu bir yoldan gittik. Ama bir yere geldik. Şimdi benim oğlum 15 yıldır çalışıyor. Kendi yemeğini kendisi yapıyor. Artık kendi kendine yetecek bir birey oldu" diye konuştu. Aktulga, Akşener'e otizm hakkında yazdığı bir kitap hediye etti. Annesinin ardından kürsüye çıkan otizmli Akşemseddinoğlu, "Öğrenci Andı"nı okudu. And okunması sırasında milletvekilleri ayağa kalkarak Akşemseddinoğlu’nu alkışladı.

"ÇOK ZORLU BİR YOLDAN GİTTİK, ŞİMDİ OĞLUM 15 YILDIR ÇALIŞIYOR"

Otizmin kendisine kitap yazdırdığını söyleyen anne Aktulga, şunları söyledi:

“Ben 36 yaşında bir delikanlının annesiyim. O bir otizmli. Biz bu otizmle, oğlum 2,5 yaşındayken tanıştık. Çok zorlu bir yoldan gittik. Sanki çok parçalı puzzleları birleştirerek hem yanılma payımız oldu. Ama bir yere geldik. Şimdi benim oğlum 15 yıldır çalışıyor. Kendi yemeğini kendisi yapıyor. Artık kendi kendine yetecek bir birey oldu.

"OTİZMLİ AİLELERİN İSTEĞİ: "OTİZM EYLEM PLANI'"

Otizm tanısı konduğunda otizmi ilk defa duymuştum. Kimse bilmiyordu. Bazı doktorlar bile bilmiyordu. İlk önce çevreye de tanıtmakla uğraştık açıkçası otizmi. Çünkü suçlayıcı yaklaşıyordu çevre. ‘Yaramaz’ diyorlardı. İlgilenmiyoruz zannediyorlardı. Çok değer kattı bize oğlumun otizmi. Otizmli bireylere sahip aileler olarak sıkıntılarımız çok. Otizmli aileler devletin bir an önce ‘Otizm Eylem Planı’nı hayata geçirmesini dört gözle bekliyorlar. Bu eylem planı hayata geçirilirken otizmli ailelerin de o grubun içinde olması daha isabetli kararlar alınmasını sağlayacaktır. Okulların her seviyesinde kaynaştırma usulünün uygulanması gerekiyor. Farklılıkları olan bireyler ayrıştırılmamalı. Onlarda da örnek alarak içinde yaşayarak öğreneceklerdir. Devletin bu bireyler için, ailelerinin ardından hayatlarını idame ettirebilecekleri imkanlar oluşturulması gerekiyor.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.