İstasyon'dan ustalara saygı geçişi

İstasyon'dan ustalara saygı geçişi


Maltepe Belediyesi’nin aylık kültür, sanat ve edebiyat yayını “İstasyon Dergi”nin yeni sayısı okuyucularıyla buluştu. Derginin bu sayısında aramızdan ayrılan usta yazar ve sanatçılara ilişkin yazılar ağırlıklı olarak yer aldı.

İstasyon Dergisi'nin yeni sayısında müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli “Yaşar Kemal Şiiri”, yazar Şeyhmus Diken “Yaşar Kemal’in Çığlığı” isimli yazıları kaleme aldı. 7 yıl önce aramızdan ayrılan Yaşar Kemal’in başyapıtlarından biri olan “İnce Memed” isimli eserinin incelemesine de bu sayıda yer verildi. 

Gazeteci- yazar, belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, Anadolu rock müziğinin önde gelen isimlerinden Cem Karaca’nın 18. ölüm yıl dönümünde “Cem Karaca’nın Bakırköy’ü, İstanbul’u”,  gazeteci-yazar Nazım Alpman, geçtiğimiz ay vefat eden Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik’i kaleme aldı.

MÜJDAT GEZEN’LE  RENKLİ RÖPORTAJ 
Gazeteci Bircan Usallı Silan’ın, usta oyuncu Müjdat Gezen ile yaptığı röportaj da bu sayının ilgi çekici bölümlerinden birini oluşturuyor.  Silan, “Vagonumda Bir Gezen” isimli röportajda Gezen ile sanata, yaşama bakışı üzerine keyifli bir röportaj yaptı. Gezen, sanatın kendisi için olmazsa olmazı olduğunu, sanatsız bir toplumun etkisiz bir toplum olduğunu söyledi. Kızı müzisyen Elif Gezen’le “Baba-Kız” isimli oyunuyla izleyici karşısına çıkan Gezen “Kızımla ilk kez birlikte oynuyoruz. İkimiz de bu anı 50 yıl beklemişiz. Ama bunun mutluluğu  sözcüklerle ifade edilemez.” dedi.
  
PELİN BATU, İSTASYON’A KATILDI
Yazar, şair ve oyuncu Pelin Batu  “Tren Musikisi” isimli yazısıyla İstasyon Dergi için yazmaya başladı. Şair Haydar Ergülen “Potpuri 4” isimli köşesinde 1970’li yılların sevilen sanatçılarından, “Yerli Elvis” olarak da tanınan Ersan Erdura’nın müzikal yolculuğunu yazdı. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla AKUT Onursal Başkanı- yazar Nasuh Mahruki “Aşk, Hep Aşk, Sadece Aşk”, Ahmet Telli “Aşk Olsun”, Yaşar Seyman “Aşk, Hayat, Sanat” başlıklı yazılarıyla okurlarıyla buluştu. Ali Şir Nevai’den “Can Göğsünde Cananı Mihman Eyler” isimli şiir derginin sayfalarında yerini aldı.  
 Oyuncu ve senarist Dr. Ercan Kesal şair Ahmet Erhan, Behçet Aysan ve Adnan Özer anısına “Ankara Rüzgarı”, şair Mahmut Temizyürek, yazar ve şair Sabahattin Ali’nin 115. doğum yılı dolayısıyla “Nâzım Okulu’ndan Sabahattin Ali” isimli yazıyı kaleme aldı. 

İZZET ÇAPA, SEZEN AKSU’YU YAZDI
“Şubat Çiçek Açtı” isimli köşede şubat ayında doğan sinema ve tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy, Tuncel Kurtiz, şair ve yazar Sabahattin Ali ile Victor Hugo sözleri ve dizeleriyle anıldı.  
 Yazar İzzet Çapa, ünlü şarkıcı, besteci ve söz yazarı Sezen Aksu’yla ilgili  “İklim Değişir Akdeniz Olur, Sesiyle ve Her Şeye Rağmen Gülümser İnsan Hayata Yeniden” isimli yazıyı paylaştı. Kürşat Başar “İyi Saatte Olsunlar”, Mario Levi “Palamudun Eskilere Karışan Hikayesi”, Ulaş Geroğlu “Birileri Var Dışarıda”, Kenan Başaran “Külkedisi Dönerken Biz Kartopu Oynadık”, Nebahat Ayhan “Öyle Bir Yerdeyiz ki”, Ayşen Şahin “Şubat Matematiği,”  isimli yazılarıyla dergiye katkı sundu.

Gazeteci- yazar Zeynep Oral “Sylivia, Tezer, Nilgün, Furuğ: Ruh Kardeşliği” , Nurten Geroğlu “Umudun Sesine Yolculuk”, Şükrü Erbaş “Bir Yakınma Ustası: Cahit Külebi”, Bilge Çolak “Yürüyen Köşk”, Aylin Ünal “Yeşil Fener”, Seda Şanlı “Çek İpini”, Dilek Neşe Açıker “Grandiyöz Kukla”, Barış İnce “Gece mi Gündüz mü?”, İlhan Günay “Senaryo”, Kubilay Erdelikara, Melda Davran “Güneş Topla Benim İçin”, Halil İbrahim Özcan, Deniz Özen, Derya Erkenci yazılarıyla okurlarıyla buluştu.

‘PANDEMİDE ÇOCUK OLMAYI’ YAZDI  
Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nce geçtiğimiz aylarda düzenlenen “Pandemide Çocuk Olmak” isimli kompozisyon yarışmasında birinci olan Cansu Can’ın “Pandemide Ben, Bir Hepimiz” isimli kompozisyonu bu sayıda okurlarla buluştu. Ücretsiz yayınlanan dergiye www.istasyondergi.com adresinden ulaşılabilir ve sesli dergi olarak dinlenebilir.  
 

Tarih : 23.02.2022

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.