İSTANBULLULAR, KANAL İSTANBUL'DA SÖZ HAKKI İSTİYOR

İSTANBULLULAR, KANAL İSTANBUL'DA SÖZ HAKKI İSTİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı ankete katılanların yüzde 71,1’i, Kanal İstanbul projesinde söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Katılımcıların...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı ankete katılanların yüzde 71,1’i, Kanal İstanbul projesinde söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 62,7’si de Kanal’dan daha öncelikli sorunlar olduğunu belirtti. Ankettin bir diğer çarpıcı sonucu ise aşı ile ilgili oldu. Henüz aşı olmayanların yüzde 41,5'i, Covid-19 aşısı olmak istemediğini dile getirdi.

İBB İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Barometresi Araştırması’yla kent halkının ev içi gündeminden duygu durumuna, ekonomik tercihlerinden iş memnuniyetlerine kadar birçok başlıkta İstanbul’un nabzını tutuyor. İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 İstanbul sakiniyle telefon üzerinden görüşülerek hazırlandı. Katılımcılara, İstanbul’un gündeminde yer alan sorunlar ve duygu durumlarına ilişkin sorular yöneltildi.

KANAL İSTANBUL’DAN ÖNCELİKLİ SORUNLAR VAR

Araştırma sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 39,2’si Marmara Denizi kıyılarında görülen deniz salyasının, yüzde 30,8’i Kanal İstanbul tartışmalarının İstanbul’un gündemi olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 71,1’i Kanal İstanbul’a İstanbulluların karar vermesi gerektiğini, yüzde 62,7’si projenin maddi israf olduğunu, yüzde 76,6’sıİstanbul’un daha öncelikli sorunları bulunduğunu ve yüzde 65'i de Kanal İstanbul’un doğayı tahrip edeceğini düşündüğünü belirtti.

KANAL’IN MALİYETİ SOSYAL YARDIM VE DEPREMLE MÜCADELEYE AYRILMALI

Katılımcılar, Kanal İstanbul’a harcanacak paranın daha öncelikli sorunlara ayrılması gerektiğini kaydetti. Ankete katılanların yüzde 24,9’u projeye harcanacak paranın sosyal yardımlara, yüzde 22,8’i depremle mücadeleye aktarılması gerektiğini dile getirirken bunları kentsel dönüşüm ve istihdam alanlarının artırılması takip etti.

YÜZDE 54, GECE 12:00’DEN SONRA MÜZİK YAYINI YAPILMAMASI KARARINI DESTEKLEMİYOR

Katılımcıların yüzde 54’ü normalleşmeyle birlikte gece saat 12:00’den sonra müzik yayını yapılmaması kararını desteklemediğini, yüzde 37,2’si desteklediğini, yüzde 8,8’i ise fikrinin olmadığını belirtti. 18-34 yaş arası grupta bu kararı desteklemeyenlerin oranı yüzde 57 iken 60 yaş ve üstünde yüzde 61,6 oldu.

HENÜZ AŞILANMAYANLARIN YÜZDE 41,5'İ COVİD-19 AŞISI OLMAK İSTEMİYOR

Henüz aşılanmayanların yüzde 41,5’i, Covid-19 aşısı olmak istemediğini söyledi. Aşı olmak istemediğini belirtenlerin yüzde 39,4'ü 18-44 yaş grubunda, yüzde 54,17'i ise 45-59 yaş grubunda yer aldı.

YAŞAM MEMNUNİYETİ GERİLEMEYE DEVAM ETTİ

Araştırmaya katılanların yaşam memnuniyeti, mayıs ayında yüzde 4,7 iken haziran ayında 4,6’ya; mutluluk oranı ise yüzde 5’ten yüzde 4,9’a geriledi. 

İSTANBUL’UN İLK ÜÇ SORUNU DEĞİŞMEDİ

İstanbul’un ilk üç sorunu, geçmiş aylarda da olduğu gibi yine deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım oldu. Ankete katılanların yüzde 46,4’ü olasıİstanbul depremini, yüzde 37’si ekonomik sorunları ve yüzde 36,9’u ulaşımı sorun olarak belirtirken bunları göçmen ve mülteci konusu takip etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.