İSTANBUL'DA KAÇAK EŞYA VE TÜTÜN OPERASYONU: 26 GÖZALTI

İSTANBUL'DA KAÇAK EŞYA VE TÜTÜN OPERASYONU: 26 GÖZALTI

İstanbul'un farklı semtlerinde yürütülen operasyonlarda, piyasa değeri 8 milyon 500 bin lirayı bulan kaçak sigara, nargile tütünü, elektronik sigara ve dijital...

İstanbul'un farklı semtlerinde yürütülen operasyonlarda, piyasa değeri 8 milyon 500 bin lirayı bulan kaçak sigara, nargile tütünü, elektronik sigara ve dijital oyun materyalleri ele geçirilirken, 26 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12-19 Ekim arasında Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Bağcılar, Pendik, Kağıthane, Kadıköy ve Fatih ilçelerinde farklı zamanlarda tütün ve elektronik malzemenin yurda kaçak yollarla sokulup satıldığı bilgisi üzerine, belirlenen adreslere yönelik operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlarda; 189 bin 645 paket kaçak sigara, 2 ton 563 kilogram kaçak nargile tütünü, 2 bin 110 elektronik sigara cihazı, 2 bin 952 elektronik sigara likidi, 330 elektronik sigara aparatı, 4 bin 983 oyun CD'si, 1263 oyun kolu, 77 oyun kulaklığı, 248 mouse, 77 oyun kulaklığı, 153 bilgisayar hoparlörü, 3 dizüstü bilgisayar, 3 cep telefonu, 290 dizüstü bilgisayar soğutucu ele geçirildi.

Yurda kaçak olarak sokulan ürünlerin özellikle doğu illerinden ev eşyası, gıda ürünleri gibi malzemelerin altına gizlenerek İstanbul'a kadar getirildiği, nakliyatta da kamyonet tipi araçların kullanıldığı belirlenirken ele geçirilen elektronik eşya ve tütünlerin değerinin 8 milyon 500 bin milyon lirayı bulduğu belirlendi.

Kaçak malzemelerin, Fatih, Kağıthane ve Kadıköy ilçelerindeki 2 depo ve 3 işyerinde muhafaza edildiği, operasyon kapsamında devletin toplam 4 milyon 760 bin lira vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi. 

26 şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonlar polis kamerasına yansıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.