İSTANBUL'DA EN ÇOK YAĞIŞŞİŞLİ VE GÜNGÖREN İLÇELERİNDE OLDU, 18 NOKTADA SU BASKINI YAŞANDI

İSTANBUL'DA EN ÇOK YAĞIŞŞİŞLİ VE GÜNGÖREN İLÇELERİNDE OLDU, 18 NOKTADA SU BASKINI YAŞANDI

İstanbul’da öğlen saatlerinde yaşanan sağanak yağış etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, en fazla yağış alan ilçeler Şişli...

İstanbul’da öğlen saatlerinde yaşanan sağanak yağış etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, en fazla yağış alan ilçeler Şişli ve Göngören oldu. Şişli'de metrekareye 47 kilogram, Göngören'de ise metrekareye 30 kilogram yağmur yağdı. AKOM, su baskınlarının yaşandığı 18 noktaya müdahale etti.

Hafta başından itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altında olan İstanbul’da, bugün sabah 10.00 itibariyle başlayan yağışlar, 11.00'den itibaren Avrupa yakasının güney kesimlerinde etkili oldu. Yağışlar nedeniyle, kentin bazı noktalarında, alt geçitlerinde göllenmeler yaşandı.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, yağışöncesi hazırda bekleyen İBB'nin İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekipleri, yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara müdahale etti. Metrekareye 30 kilogram ve 45 dakika boyunca yağış alan bölgelerde; 2 bin 500 personel, 28 JCB, 17 Atego, 12 Motopomp ve 20 Kombine ile 24 saat nöbet tutmaya başladı.

EN FAZLA YAĞIŞI ŞİŞLİ VE GÜNGÖREN ALDI

AKOM, en çok yağış alan ilçeleri paylaştı. Sağanak yağmur sonucunda; Şişli’de metrekareye 47 kilogram, Güngören'de 30 kilogram yağış düştü. En az yağış alan mahalle olan Eyüpsultan’a bağlı Göktürk’de ise bu oran metrekarede 9.6 kilogram olarak ölçüldü. Anadolu Yakası’nda bulunan Üsküdar’da metrekarede 10.3 kilogram, Kadıköy'de ise metrekarede 9.8 kilogram yağışölçüldü. 

İBB'nin müdahale ettiği alanlar ise şöyle:

"Ayvansaray Haliç Köprüsü altı- göllenme

Kağıthane Silahtar Cad. İmrahor Cad. kesişimi – göllenme

D100 Halıcıoğlu orta köprü – göllenme

Balat Sahilyolu – göllenme

Ambarlı Kumcular Yolu Caddesi – göllenme

Halıcıoğlu Sütlüce Altgeçit – göllenme

İETT Edirnekapı Garajı Metrobüs Bağlantı Yolu tünel içi – göllenme

Bayrampaşa AXİS AVM karşısı Maltepe Köprü altı– göllenme (2 araç mahsur kalma)

Bayrampaşa AXİS AVM karşısı Tikveşli Köprü altı– göllenme

Fatih Yenikapı Namık Kemal Altgeçidi – göllenme

Davutpaşa YTÜ önü – göllenme

Vatan Caddesi İGDAŞ Ulubatlı - göllenme

Topkapı Altgeçit – göllenme

Sarıyer Tünel girişi (Çayırbaşı yönü) bağlantı yolu- göllenme

Samatya Altgeçidi - göllenme

Eminönü İskeleler önü – göllenme

Millet Cad. Fındıkzade mevkii – göllenme

Haliç Sosyal Tesisleri önü – göllenme"

"HEDEF SIFIR SORUN"

AKOM'dan yapılan açıklamada, bir daha su baskını ve göllenme olmaması için alınan önlemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Bugünkü yoğun yağışın ardından yaşanan göllenme ve su baskınlarının bir daha yaşanmaması için İBB’nin ilgili tüm birimleri, bu alanlarla ilgi tüm değerlendirmeleri hızla yaptı. Bu sorunlara yönelik etkili çözüm ve müdahalelerin gerçekleştirilmesi kararı alındı. Hali hazırda İSKİ, İstanbul’un uzun yıllardır süregelen sel ve taşkın sorunlarınıçözebilmek için büyük bir altyapı projesi yürütüyor. İSKİ, kentin kritik durumdaki 98 bölgesinde çalışmaları başlattı. Bu müdahaleler sonucu 59 noktadaki su baskını, göllenme gibi sorunlar tamamen ortadan kaldırıldı. 39 noktada ise çalışmalar devam ediyor. Özellikle, bugün Bayrampaşa metro önü ve Bayrampaşa Ulubatlı Metro arasındaki noktadaki taşkın sorunları, yapımıİSKİ tarafından devam eden Ayvalıdere Tüneli’nin tamamlanmasıyla ortadan tamamen kalkacak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.