İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DAVA MASRAFI EN AZ 600 LİRA

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DAVA MASRAFI EN AZ 600 LİRA

İstanbul’da yaşayan Avukat Sedef Erken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’da açtığı davanın masraflarını...

İstanbul’da yaşayan Avukat Sedef Erken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’da açtığı davanın masraflarını açıkladı. Dava için yaklaşık 600 lira gerekiyor. Avukat masrafı eklendiğinde bu miktar artıyor. Erken, “Kendi yaşamsal hakkımızı korumak için bile 600 liranız olması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi feshedildi. Erdoğan’ın bu kararının iptali için Danıştay’da dava açılabiliyor. Avukat Sedef Erken de kararın iptali için Danıştay Başkanlığı’na gönderilmek üzere İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Dava masrafları için 600 liraya yakın para ödeyen Erken, ANKA Haber Ajansı’na, “Kendi yaşamsal hakkımızı korumak için hukuk dışı feshedilmesine dava açarken bile illa 600 lira ya da daha fazla paramız olması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Avukat olduğu için masraflarının az olduğunu hatırlatan Erken, avukat olmayan yurttaşların ayrıca bir de avukat parasıödemek zorunda kalacağını vurgulayarak, “Vatandaşların hukuka ulaşması bu kadar pahalı olmamalı.”

PTT’YE 257 TL, HARÇLARA 312 TL !

Eker, dava için PTT’ye 257 lira, harçlar için 312 lira 40 kuruş ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Veznesi’ne 13 lira ödeme yaptı. Toplamda ise yapılan ödeme 582 lira 40 kuruş oldu. Yol parası da eklendiğinde miktar 600 liraya çıkıyor.

Halkın Kurtuluş Partisi de kararın iptali için dava açtı. Danıştay önünde basın açıklaması yapan parti avukatlarından Ayça Okur, “Tarihi bir belgeye imza attık. Danıştay’da dava açtık” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.