İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE KRİPTO PARA OPERASYONU: 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE KRİPTO PARA OPERASYONU: 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kripto para kaçakçılığı yaptığı bildirilen kişilere yönelik olarak İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Adreslerdeki 8 şüpheli gözaltına alınırken, yasal...

Kripto para kaçakçılığı yaptığı bildirilen kişilere yönelik olarak İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Adreslerdeki 8 şüpheli gözaltına alınırken, yasal olmadığı belirlenen yaklaşık 12 milyon lira ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda, bir çetenin internet sitesi üzerinden kripto para hesabı açarak, hesaplardan kripto para alım-satım işlemi yapabilmek amacıyla başka şirketler hesabına havale/eft yaptıkları, belirli bir süre sonra kendi internet siteleri üzerinden hesap açan insanların hesaplarını askıya alarak, bu hesaplardaki kripto paraların başka cüzdanlara transfer ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Bugün, İstanbul merkezli 3 ilde faaliyetlerin devam ettirildiği adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Konuyla alakalı 8 kişi gözaltına alınırken, çetenin bu yöntemle yaklaşık olarak 8 buçuk Bitcoin, 576 Etherium ve 35 bin dolar karşılığı topladıkları 12 milyon lira ele geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.