ISPARTA'DA 480 GÜNDE BİTİRİLECEĞİ SÖYLENEN OKUL İNŞAATI 3 YILDIR TEMELDE... İYİ PARTLİ CESUR: "ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ"

ISPARTA'DA 480 GÜNDE BİTİRİLECEĞİ SÖYLENEN OKUL İNŞAATI 3 YILDIR TEMELDE... İYİ PARTLİ CESUR: "ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 23 Kasım 2018 tarihinde inşaatına başlanan ve 480 günde bitirileceği söylenen Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki...

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 23 Kasım 2018 tarihinde inşaatına başlanan ve 480 günde bitirileceği söylenen Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki imam hatip lisesini gündeme getirdi. İnşaatın 3 yıldır temel aşamasında olduğunu söyleyen Cesur, "İki yıldır çürümeye terk edilmiş. Bir yandan da "inşaat bitti" diye verilen reklamlar var yerel basında" dedi. Konuyu TBMM'de gündeme getireceklerini belirten Cesur, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e "Evet, soruyoruz; nerede Isparta halkının 480 günlük bu proje için ayrılmış olan paraları? Okul inşaatı neden bitirilmemiş?" diye sordu. 

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinin köylerini İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam ve İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik ile birlikte ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi.

Yurttaşların anlattığı sorunlar üzerine Cesur, bölgede 2018 yılından bu yana bitmeyen okulu incelerken, “Milli Eğitim Bakanlığı, Şarkikaraağaç’ta imam-hatip lisesi yapmak üzere 23 Kasım 2018 işe başlayan, daha önce ihaleye çıkıyor, bir firmaya bu ihaleyi veriyor. 23 Kasım 2018’de başlayan ve iş süresi 480 gün belirtilen imam hatip lisesi” dedi.

Cesur, inşaatın hala temelde kaldığına işaret ederek, “Bugün 2021 yılına gelmiş vaziyetteyiz. İnşaatta demirleri ve temelin üzerindeki betonları görüyorsunuz. Burada ihaleye çıkılmış, bir firmaya verilmiş, yüklenici firma 480 gün iş bitim süresi vermiş ama inşaatın hali ortada. İki yıldır çürümeye terk edilmiş. Bir yandan da inşaat bitti diye verilen reklamlar var yerel basında” sözleriyle eleştirdi.

Okulun işin bitiş tarihine rağmen bitirilmemesine tepki gösteren Cesur, şunları söyledi:

“Buraya bir imam hatip gerekliyse, imam hatip için ihaleye çıkılmışsa, bir okul yapmak için bütçe alınmışsa bu bütçe nereye harcanmış soruyoruz. Harcanmamışsa bu ihaleye girildikten sonra bu inşaat neden yarım kalmış. Firma mı tamamlamamış, devlet parasını mı vermemiş? Parasını vermişse acaba firma bu paraları başka yere mi harcamış? Bütün bunları TBMM’de soru önergesi olarak Milli Eğitim Bakanı’na elbette soracağız. Biz bunu duyurmakla mükellefiz. Devletin parası deniz değil. Devletin malı, milletin malı. Milletin malının tek tek kuruşunun hesabı sormak da bizim görevimiz. Evet, soruyoruz; nerede Isparta halkının 480 günlük bu proje için ayrılmış olan paraları? Okul inşaatı neden bitirilmemiş? Cevaplarını bakandan bekliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.