İSİG MECLİSİ: EYLÜL AYINDA EN AZ 175 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İSİG MECLİSİ: EYLÜL AYINDA EN AZ 175 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin İş Cinayeti Raporu’na göre; eylül ayında en az 175 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi....

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin İş Cinayeti Raporu’na göre; eylül ayında en az 175 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 2021 yılının ilk dokuz ayında ise en az bin 674 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İSİG Meclisi, eylül ayına ilişkin İş Cinayeti Raporu’nu yayımladı. Rapora göre; iş cinayetlerinde yaşamını yitiren 175 işçiden 18’i kadın, 157’si erkek. Eylül ayında 3 Suriyeli, 1 Macaristanlı ve 1 Türkmenistanlı olmak üzere 5 göçmen de iş kazalarında hayatını kaybetti.

"COVİD-19 NEDENLİÖLÜMLER ARTIYOR"

Raporda, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"13 ölüm İstanbul’da; 11 ölüm Kocaeli’de; 10’ar ölüm Şanlıurfa ve Tekirdağ’da; 9 ölüm Bursa’da; 8’er ölüm Antalya ve İzmir’de; 7 ölüm Ankara’da; 5’er ölüm Adana ve Çorum’da; 4’er ölüm Hatay, Karabük, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun’da meydana geldi.

Tarım işkolunda 17 işçi ve 11 çiftçi hayatını kaybetti. Ölümlerin üçte biri sanayi işkollarında gerçekleşti. 12 tarım, 8 tekstil ve 7 taşımacılık işçisi trafik/servis kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Covid-19 nedenli ölümler ise rapora 53 olarak yansıdı.

Covid-19 nedeniyle 21 ölüm ticaret/büro/eğitim, 17 ölüm sağlık, 3 ölüm belediye, 3 ölüm güvenlik sektörlerinde meydana geldi.

"5 ÇOCUK ÇALIŞIRKEN HAYATINI KAYBETTİ"

İnşaatlardaki iş cinayetlerinin üçte ikisi yüksekten düşme şeklinde gerçekleşti. 5 çocuk, çalışırken hayatını kaybetti. Çocuk işçiler tarım, inşaat ve konaklama işkollarında çalışıyordu.

Rapora göre; 51 yaş ve üstünde çalışırken ölen 47 emekçinin sektörlere dağılım şöyle: Çiftçi, esnaf, tarım, maden, tekstil, basın, büro, eğitim, ticaret, çimento, metal, inşaat, taşımacılık, gemi, sağlık, belediye ve genel işler işçileri."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.