İMAMOĞLU: YOLDAŞI TÜRKÜLER OLAN İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ

İMAMOĞLU: YOLDAŞI TÜRKÜLER OLAN İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ

ŞİŞLİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Cumhuriyet'in 100’üncü yılı kapsamında "Demokrasi Yüzyılı" başlığıyla sürdürdüğü ustalara saygı etkinliklerin 13’ncü konuğu, Türk Halk Müziği’nin duayen ismi Arif Sağ oldu.

BİRBİRNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR SAHNE ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki “Arif Sağ’a Saygı Gecesi”ne, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte katıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da Sağ’ı yalnız bırakmayan isimler arasında yer aldı. Saygı gecesi programında Arif Sağ’a; Belkıs Akkale, Ümit Tokcan, Erdal Erzincan, Halil Çokyürekli, Muharrem Temiz, Şevval Sam, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Zeynep Başkan eşlik etti. Şef Nurettin İlhan yönetimindeki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu’nun orkestrasyonuyla gerçekleşen gecenin anlatıcılığını gazeteci Nebil Özgentürk yaptı. Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce İstanbullu ve İmamoğlu çifti, birbirinden usta isimlerin söylediği türkülere ve deyişlere eşlik etti. Duayen sanatçı Sağ da ilerleyen yaşına rağmen hem sesi hem bağlaması hem de davuluyla kendisini dinlemeye gelen seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda sahneye davet edilen İmamoğlu çifti, Sağ ve ona eşlik eden sanatçılarla bir araya geldi.

“TÜRKÜLERLE BÜYÜYEN İNSANLAR BU TOPRAKLARA ASLA KÖTÜLÜK YAPMAZ”

Böylesi bir organizasyonu tanıklık etmekten onur duyduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Şu an sahnede Arif Sağ ağabeyimizle, büyüğümüzle bir aradayız. Tabii burada çok güzel insanlarla, muhteşem sanatçılarımızla, dostlarımızla, orkestramızla bir aradayız. Bu topraklarda, yoldaşı ve kılavuzu türküler olan insanların asla sırtı yere gelmez. Türkülerle büyüyen, türkülerin içinde hangi sözler, hangi öğütler var diye dikkatle onu dinleyen ya da söyleyen insan, bu topraklara asla kötülük yapmaz. Bu topraklar için, bu insanlar için hep iyilikler düşünür. Türkülerin, yüzyıllar boyu bu topraklarda, hangi nefeslerden, hangi seslerden, hangi ellerden, hangi enstrümanlardan nice nice geçtiğini tahmin bile edemeyiz. Bu kadar tılsımı yüksek, bu kadar bana göre kutsal bir atmosferin göbeğindeyiz. O atmosferi böyle renkli kılan, derin derin nefes almamızı sağlayan, bir nefes gibi bize ferahlık veren insanlar vardır. Bu yüzyılın o ferahlık veren insanlardan birisi de Arif Sağ'dır. Tanışmaktan, ara sıra dertleşmekten, ara sıra öğütlerini almaktan onur duyuyorum. İyi ki var. Allah, sağlığını versin. Hep yanı başımızda, hep baş ucumuzda olsun. Sağlık diliyoruz. Bugün bu ev sahipliği yapma onurunu, İstanbul halkı adına burada yaşamaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum.”

peurnibblm9skrosenkhvhwc.jpg

sdmp0tz4dhlfxhkxI7e398eg.jpg

Izzhsbxsnvelpqjm7pm0ec6y.jpg

lyl1brzd0h5jm4uqk3rqjxwf.jpg

nl0mhjjhgfcai1fqguzdql75.jpg

deuwndkqs2tmxsfcz1ezfhkp.jpg

odqbhum6xyejga4syrsIpmcp.jpg

btks5xviyofmcgxjv9q6ejpw.jpg

x31j5n9le0tmgqahwmoirocu.jpg

9g2y4egqmdbbzplry7ajp86w.jpg

l2ie9qu5j718rpbo63hmbjgr.jpg

mrnqs82kjcxpbxg1wgvlz3Iq.jpg

jxosyyn6da1x8ckz7z5aefvk.jpg

mchpzygtev2oaf4byb7reqth.jpg

qrpvdnyksyrfbmpxo5g3o90e.jpg

jpwj8etgvn64qaoehucm0xmr.jpg

7qaex15m4bvoecint0ymuzru.jpg

0azpaqb7ogqlrjeIv5m4tksx.jpg

two6ejqeIthugyxf7no8pkyh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.