İMAMOĞLU VE HANÇERLİ AVCILAR'DAKİ BATHONEA KAZI ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İMAMOĞLU VE HANÇERLİ AVCILAR'DAKİ BATHONEA KAZI ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’daki Bathonea Antik Kent kazı alanına inceleme gezisinde bulunup bilgi aldı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İmamoğlu’na eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 Ekim’de, ilçe ziyaretlerinin 6’ncısını Avcılar’a gerçekleştirmişti. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile saha gezisine çıkan İmamoğlu, Bathonea Antik Kent kazılarının koordine edildiği kazıevini ziyaret ederek, kazı başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün’den bilgi aldı. Daha önce, “Antik kenti mutlaka gezeceğim” diyen İmamoğlu, bugün kazı bölgesinde incelemeler yaptı. İmamoğlu’na, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli eşlik etti. 

'Belediyemizin buraya olan ilgisini en üst seviyede göstereceğiz'

İncelemeleri sonrası Bathonea’nın insanın tüylerini diken eden bir yerleşim alanı olduğunu söyleyen İmamoğlu, bulunan tarihi kalıntılar ışığında, İstanbul’un geçmişinin çok eskilere dayandığını ifade ederek şöyle devam etti: 

“Bulunduğumuz alan, büyük bir havuz ve sarnıcı ile burada belli ki binlerce insanın yaşadığı değerli bir liman kenti var. İstanbul’un aslında her tarafının ne kadar tarihi ve ne kadar dünyaya servis edilmeye muhtaç olduğunu görüyoruz. İstanbul, herkesin bilmesi gereken alanlarla dolu. Burayı keyifle gezdik. Bundan sonraki sürece nasıl dâhil olmalıyız, nasıl etkin olmalıyız ve tabii bakanlık süreçleri var. Hocamızın aldığı izinler var, takipler var. Onları, arkadaşlarımla entegre bir sistem kurarak Büyükşehir Belediyesi’nin buraya olan ilgisini en üst seviyede göstereceğiz.”  

'Bathonea'yı İstanbul'un ve Dünya'nın bilmesi lazım'

Basın mensuplarının bu alanı nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz sorusuna İmamoğlu: “Bu epeyce uzun bir toplantı konusu. Bathonea’yı İstanbul’un ve Dünya’nın bilmesini, buranın yaşama kazandırılmasını sağlamak lazım” yanıtını verdi.

j9xGK8rC7Hn4AQkDtvJdlboR..jpeg

iZDpYNRolHtAxeKEFqV2Ohkd..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.