İMAMOĞLU: CUMHURİYET’E VE ATATÜRK’E LAYIK BİREYLER OLMAYI İNŞALLAH BAŞARIRIZ

İMAMOĞLU: CUMHURİYET’E VE ATATÜRK’E LAYIK BİREYLER OLMAYI İNŞALLAH BAŞARIRIZ

BEYOĞLU – FATİH / İSTANBUL

30 Ağustos Zafer Bayramı 101’inci yıl kutlamaları için ilk resmi tören Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

“HER BAYRAM BİZE SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLATMALI”

İmamoğlu, 30 Ağustos’un kendisi için anlamını soran gazetecilere şu yanıtı verdi:

“Milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bugün de kutlamalarımıza Taksim Anıtı önünde, Ata'mızın huzurunda hep birlikte başladık. Gün içinde kutlamalarımız Vatan Caddesi'nde devam edecek. Akşam da inşallah Yenikapı'da bütün milletimizle buluşarak, kutlamalarımızı devam ettireceğiz. Tabii bu yıl, özel bir yıl; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aslında milli mücadelenin, cephedeki mücadelenin bir zaferle beraber sonucuna doğru evrilen bir süreçte, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı dönemin başlangıcını işaret ediyor. Tabii milletçe büyük bir mücadele verildi. ‘21. yüzyılda 30 Ağustos, hangi zaferleri kutlamayı ya da hangi zaferleri hedeflemeyi size aşılıyor, hissettiriyor’ diye sorarsanız, benim için en değerlisi, 21. yüzyılın Cumhuriyetimiz için gerekli olan eğitimde, teknolojide, yaşamda şehirlerimizi, ülkemizi ve milletimizi en üst seviyeye taşıyabilecek süreçlere hizmet etmeyi hatırlatıyor. Bu bağlamda, 21. yüzyıla yakışan her konudaki zaferi kazanmayı, bilinçli bir millet olmayı, Cumhuriyet’e layık, Atatürk'e layık bireyler olmayı inşallah hep beraber başarırız. Ülkemizi de büyük sorunlardan kurtaran ama yoksulluktan ama kentlerimizdeki birçok sorundan, başta mülteci sorunu olmak üzere, hep beraber ülkemizin geleceğiyle ilgili, beka sorunları diyebileceğimiz deprem gibi problemleri çözebilen birileri olmayı başarırız. Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı. Ben de yönetici olarak, bu sorumlulukları hatırlayan ve hatırlatan bir insan olmayı ve başarılı olmayı elbette diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.”

VATAN CADDESİNDE TÖREN ALAYI

Gül, Sivri ve İmamoğlu, Taksim’deki tören bittikten sonra İstanbul Valiliği’ne geçti. Üçlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Resmi törenlerin sonuncusu Vatan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Tören arabasına binen Gül, Sivri ve İmamoğlu, bando eşliğinde halkı selamladı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren yurttaşlar, Türk bayrakları ve alkışlar eşliğinde geçit törenine renk kattı. Selamlamanın ardından Gül, Sivri ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

a8lcp2quywotmxutzyrvd3cj.jpg

tcsnlgw7mbyprxymonhzpla6.jpg

ksacw30c4soqvrpvpn5obn8q.jpg

ufyj6tjcht5r3asovg1zncbx.jpg

p59yrlzta87b0thnvwfa6jiu.jpg

tk2vwxz7quwb18as43Iuhfhp.jpg

b9yvbrjyqxzgot0sac8z7xc3.jpg

ufsazo0r89hIwizep3bryuqt.jpg

xgd1dgwzuvjtyrlm7w3qboon.jpg

rves69t0rdopghaxabyoftlz.jpg

wswqclIviubahdt94u6slgpz.jpg

h7ziwz2qxoqkce1ygtawjolp.jpg

wdob0rmvcajc4yb8tse9t1wI.jpg

ucbqgxtc27eajr69oj3etxfb.jpg

ktt0nxpqbdwferz3yuorwisa.jpg

cojqoayyrnprvx2husgqnthu.jpg

c2i6dqzylhcIw47wepqjk05s.jpg

njmpywnwx4m12ptqjuIas9zh.jpg

nfjhrwg3pxuy7acvltd4emwl.jpg

g5sr70yr1dcn9mIzavbsfdxu.jpg

bjs3zavxfmiqtmpkfkpetwhg.jpg

rg4o2dhypwomtk3zf0y1nepq.jpg

gato1pjsnt47xvhldwusmd3z.jpg

6rxtwrcgh0slqzkjbea5f8ak.jpg

miopfuvtc2kysm85bvuafzez.jpg

pxdyjuc9xemf7wcobejhvhgg.jpg

m8inqayebfuI2tjhomsyxpqk.jpg

bIhryx1taomfevwdzb7nuq6s.jpg

wbtkap3ie1fhj5ucdxg6hlt7.jpg

iappqlmvez9bcfteozsImhg3.jpg

1bfyai6oI7g4c0zetsvnjtsr.jpg

9ysk5kwacujb0s1wdj4mfgzn.jpg

Irb8gfatlrm4a5zgzijcs2mw.jpg

obowl0ymjesdfyu3a9b2j1tk.jpg

zcbd1dhnjkxbleu85hyax07t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.