İMAMOĞLU: 20 YILDIR İBB’DEN HİZMET ALMAYAN İLÇELER VARDI, BUGÜN O YOK

İMAMOĞLU: 20 YILDIR İBB’DEN HİZMET ALMAYAN İLÇELER VARDI, BUGÜN O YOK

TUZLA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri kurum çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi. İmamoğlu; Aydınlı Mahallesi Tuzla Hal Binası inşaatı, İstasyon Mahallesi Tuzla Yaşam Vadisi 1.Etap 1.Kısım bölümü ve Postane Mahallesi Tuzla Şehit Ömer Öner Sahil Parkı’ndaki çalışmaların geldiği aşamalarla ilgili İBB bürokratlarından bilgi aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve yurttaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getiren İmamoğlu, Tuzla ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerini de Şehit Ömer Öner Sahil Parkı’nda yaptı.

“39 İLÇE İÇİN YOLCULUKLAR BELİRLEDİK”

Tuzla'nın birçok konusuna hakim olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“39 ilçenin her ilçesinde olduğu gibi, burada da ilk geldiğimiz andan itibaren hem öncesinde verdiğimiz vaatler hem sonrasında ortaya koyduğumuz tespitlerle yolculuklar belirledik. Burada çok önemli bir arıtma tesisini devreye aldık. Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi kapasitesine ulaştı 650 bin metreküplük. Aynı zamanda buradaki koku sorunuyla ilgili hem mevcuttaki arıtma hem buradaki organize sanayideki birtakım sorunların çözüme kavuşmasıyla Tuzla'yla olan ilişkisi… Yine çöp suyuyla ilgili ta Ömerli'deki çöp arıtma tesisiyle ilgili buraya yansıyan sorunun çözümünde attığımız büyük yatırım adımı… Ki o da bu sene bitiyor. Yeşil alanları genişletme ve bir kısmının bakımını yapmaktan birçok konusuna kadar yaptığımız sosyal alanlarla ilgili gelişmeler… Ki bir lojistik alan imalatı yapıyoruz. Bize göre yanlış başlamış olan Tuzla Hali’ni daha verimli, daha makul bir imalatla ve buraya taşınacak olan Erenköy'deki hal esnafının beklentilerini karşılayan ve orada farklı ilave binalardan elde ettiğimiz alanlarla, depreme dönük hem lojistik merkezi hem deprem acil süreçlerin yönetildiği bir alan, aynı zamanda günlük 15 bin kişilik yemek kapasitesi olan üretim tesisi gibi alanları şu anda inşa ediyoruz.”

“MOTTOMUZ; KENTİN HER NOKTASINDA EŞİT HİZMET”

“Tuzla’da, mevcut yöneticilerinin, ‘En uçta olduğumuz için ihmal ediliyoruz’ dediği noktadan, her konusuna değinen, dokunan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Mottomuz şu; Silivri'den Tuzla'ya, Sultanbeyli'den Çatalca'ya, kentin her noktasında eşit hizmet. Göreve başladığımızdan bugüne ve hesabını vereceğimiz son güne kadar, görecekler; siyasi parti ayrımı yapmaksızın, her ilçede altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden yardımlaşmaya varıncaya kadar, kişi başı yapılan yatırım neredeyse birbiriyle eşit çıkacak. Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır Büyükşehir’den hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir ‘İstanbul modeli’ gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor. Yeşil alandan ulaşımına, altyapı yatırımlarından çevre yatırımlarına, D100 karayolundaki yan yol inşaatından birçok konuya kadar değinmediğimiz sorunu kalmadı diyebilirim. Gönül daha çok şeyleri yapmak istiyor. İnşallah da bunu birlikte başaracağız.”

udfyad80jveqoI2fgl53phuw.jpg

tspevfq62hdhonapklku4x5o.jpg

gjez9tbdk1w8pg6ie7vcznst.jpg

aywrqusvdttc6m9nkyp3az12.jpg

p0ytabchanbftfdkysI2gzu3.jpg

hk92fkczv3yla5e1e7syhmzd.jpg

mk9mbip1xe6bfp8rsohggItz.jpg

yegasjyrbbjczh75h1f4dxcp.jpg

yIbitvjszepemuqsrmx6t0hh.jpg

exsv43aymqbc12kfqwpden0u.jpg

dtkh42dlhlsifxpa8yjenbzg.jpg

b6ussng30ztetlcnyIdxaj71.jpg

qonadfwfokuge76ssqymnrj8.jpg

d36Ijmleyhexfl8foasturkr.jpg

le0evwgm7I9z8wza3tb4rhxp.jpg

qp6f3b4euwf7a0kenjsvmlnh.jpg

okp56axuexzwhrcqn7ep3vad.jpg

2Iv65zdeue3szk1mshf4rtqb.jpg

iprlvzpyj8bhouh231sx6nIn.jpg

xgda704vysvpwkagokwc9qt6.jpg

honevI3rcampss5cgyikzdjn.jpg

hgpvcwud6bsorfajuxznsrgl.jpg

fge2bfaw4gin7sdxj3hevkpw.jpg

z6mnwjohfix4c7p0zefxg8t9.jpg

tlkh6usgikd8vmbvj7acs4hw.jpg

5ayvmwngfesrdjh0yq3pI81v.jpg

ouw5ca1g3pfyjltdjfh8dn2r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.