İLK KEZ DÜZENLENEN KARADENİZ MARATONUNDA DÜNYA REKORU KIRILDI

İLK KEZ DÜZENLENEN KARADENİZ MARATONUNDA DÜNYA REKORU KIRILDI

Türkiye-Rusya Uluslararası Karadeniz Soçi-Giresun 320 Kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu, sona erdi. Dünya Sağlık çalışanları ve Türkiye-Rusya Dostluğu temasıyla gerçekleşen maratonda...

UFUK KEKÜL

Türkiye-Rusya Uluslararası Karadeniz Soçi-Giresun 320 Kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu, sona erdi. Dünya Sağlık çalışanları ve Türkiye-Rusya Dostluğu temasıyla gerçekleşen maratonda 12 Türk ve Rus yüzücü, altı gün yüzerek Giresun’a ulaştı. İlk kez yapılan ve dünyadaki en uzun mesafeli yüzülen bayrak yarışı olarak kayıtlara geçen maratonda sporcular 6 gün, 1 saat 30 dakikada 315 bin 219 metre yüzerek rekor kırdı.

Devlet eski bakanı Kürşat Tüzmen’in grup liderliğinde Giresun’a gelen yüzücüleri, kurulan platformda Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Milletvekili Kadir Aydın, Vali Yardımcısı Metin Maytalman ve kalabalık bir halk topluluğu tarafından çiçeklerle karşıladılar.

Türkiye Yüzme Federasyonu Temsilcisi maraton hakkında bilgi verdi. Katedilen mesafe olarak maratona katılanların dünya rekoru kırdığını belirten temsilci, sporcuların 6 gün, 1 saat 30 dakika, 315 bin 219 metre yüzdüklerini ve bunun federasyon ve hakemler tarafından tescil edildiğini söyledi.

TÜZMEN: YÜZME SPORU TARİHİNDE BİR İLK

Maraton sürecinde denizde yaşadıklarını anlatan eski bakan Kürşat Tüzmen, “Maratonu bizim gibi maratoncu olan sağlık çalışanları için düzenledik. Onlar olmasa bu maratonu yapamazdık. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Tüzmen, “Zorlu bir maratonu başardık. 320 kilometre. Dünyada bugüne kadar yapılamayan ultra maraton. Bir ilk” değerlendirmesi yaptı ve şunları söyledi:

“Dünya yüzme tarihine kalıcı olarak geçti. Sporcuların yorgunluk, stres, kas ve yağ oranları değişimleri test edildi.  Örnek bir çalışma yapıldı. Çok zorlu bir maraton oldu. İki metre boyunda dev dalgalarla boğuştuk. Karadeniz’in Türkün bayrağına nasıl bakıp çırpındığını gördük. Yıldızlar, ay güneşin doğuşu ve yunusların yüzmesine tanık olduk. Bunların hepsi bence unutulmayacak değerler. Kendi kendimizle yüzleştik. Kendimiz test ettik. Limitlerimizin, sınırlarımızın neler olduğunu görmeye çalıştık. Bu Soçi-Giresun arasındaki 320 kilometrelik parkur, bence gerek Türk spor tarihinde gerekse dünya yüzme tarihinde bir ilk. “

Törenin sonunda Kürşat Tüzmen ve aralarında Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş ve Dünya Soğuk Su Şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu’nun da yer aldığı Türk-Rus 12 sporcuya plaket verildi.

Soçi- Giresun Maratonu, Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu iş birliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ve çeşitli kuruluşların katkı ve desteğiyle gerçekleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.