İLAHİYATÇI CEMİL KILIÇ, ATATÜRK’ÜN DİNE BAKIŞINI KARTAL’DA ANLATTI: "İSLAM’IN RUHUNA UYGUN YÖNETİM BİÇİMİ CUMHURİYET’TİR"

İLAHİYATÇI CEMİL KILIÇ, ATATÜRK’ÜN DİNE BAKIŞINI KARTAL’DA ANLATTI: "İSLAM’IN RUHUNA UYGUN YÖNETİM BİÇİMİ CUMHURİYET’TİR"

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Kartal Belediyesi'nin Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında "Atatürk’ün Dine Bakışı" başlıklı söyleşide konuştu. Kılıç,...

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Kartal Belediyesi'nin Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında "Atatürk’ün Dine Bakışı" başlıklı söyleşide konuştu. Kılıç, “İslam’ın ruhuna uygun yönetim biçimi Cumhuriyet’tir" dedi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşiye, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Cumhuriyet devrimleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının son günlerinin anlatıldığı, "Selanik’ten Sonsuzluğa Giden Yol" belgeselinin gösterimi ile başladı. Belgesel gösteriminin ardından, ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç, Atatürk’ün İslamiyet’e bakış açışını anlattı.

“İSLAMIN RUHUNA UYGUN YÖNETİM BİÇİMİ CUMHURİYET'TİR"

Kılıç, “İslam’ın ruhuna uygun yönetim biçimi Cumhuriyet’tir. Kur’an toplumlara bir rejim önermez ama yönetim konusunda izlemeleri gereken ilkeleri belirler. Bunun başında da danışarak ve istişare ederek iş yapmak gerekir. Atatürk Müslümanları özgürleştirmiştir. Çünkü Müslümanları dayatmacı şeyhlerin ve tarikatların elinden kurtarmıştır. Hurafelere dayanan dini anlayışla mücadele etmiştir. Bu sayede Müslümanlar özgürleşmiş ve İslamiyet yeni bir sürecin içine girmiştir" dedi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, İlahiyatçı-Yazar Cemil Kılıç’a Kartal Belediyesi logolu seramik tabak, Meclis Üyesi Umut Daştan ise çiçek takdim etti. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Cemil Kılıç’a teşekkür ederek; “Çok keyif aldığımız bir söyleşi oldu. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar çok şey borçlu olduğumuzu bir kez daha anlamış olduk” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.